Løkringer

Ovnsbakte løkringer med lite fett. 

Jeg har aldri vært så glad i store løkbiter, så jeg er fremdeles veldig overrasket over at jeg elsker disse løkringene!

Jeg baker løkringene i ovn for at de ikke skal bli rene fettbomber, og det fungerer utrolig bra. Spis veganske løkringer til en god frokost, til forrett eller som tilbehør til en passende middagsrett (løkringer er kanongode til burgere, for eksempel).

Ingredienser som forrett til fire porsjoner: 

    • Litt olje
    • 1 gul løk eller hvit kepaløk
    • 2 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 desiliter mandel- eller soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 1 kopp brødsmuler – griljermel eller pankosmuler fugerer best
    • 1 teskje salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 230 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og smør bakepapiret med litt olje.

Skrell løken. Skjær den deretter i skiver på tvers slik at du får hele ringer – hver skive på cirka en halv centimeter. Trykk forsiktig ut ringer.

Visp sammen hvetemel, maisstivelse, melk og eddik i en liten bolle. Bland sammen brødsmuler og salt i en annen.

Vend løkringene forsiktig først i melkeblandingen, deretter i brødsmulene. Legg løkringen over på bakepapiret, og gjenta prosessen med resten av løken.

Stek løkringene i ovnen i 5-6 minutter, ta brettet ut, snu ringene, og stek dem like lenge på den andre siden. De er ferdige når de er gylne og fine.

Tips: Ovnsbakte løkringer smaker kjempegodt med en hvitløksveganese. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *