Veganske naanbrød

Uunnværlig til indisk mat!

Naanbrød er et indisk pannebrød som er veldig populært tilbehør til middagsretter.

I denne varianten har jeg brukt bakepulver istedenfor gjær, og soyarømme istedenfor yoghurt.

Ingredienser til 6 naanbrød: 

    • 4 desiliter hvetemel + ekstra til utbakning
    • 1 desiliter sammalt hvetemel
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje bakepulver
    • 1 teskje spisskummen
    • Et par kvaster korinder
    • 2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
    • 1 desiliter soymelk
    • 1 desiliter vegansk rømme
    • Nøytral olje til steking

Framgangsmåte: 

Bland sammen mel, bakepulver, salt og spisskummen i en bolle. Finhakk koriander og hvitløk og ha i.

Rør inn soymelken og rømmen, og elt det hele godt sammen til en smidig deig. Spe eventuelt med mer melk om det blir for tørt.

La deigen hvile i minst en time.

Ha deigen tilbake på kjøkkenbenken og del den i seks like deler. Form hver del til en ball og kjevle en og en ut så flatt du klarer.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Stek ett og ett naanbrød, de trenger bare 1-2 minutter på hver side.

Pakk de ferdigstekte brødene inn i aluminiumsfolie slik at de holder seg varme fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *