

Rå thaicurry
Helt rått med pastinakkris og grønnsaker i en nydelig currysaus.
Jeg beklager at jeg sier curry. Jeg vet det heter karri på norsk. Men jeg skriver det for at ingen skal få assosiasjoner til det gule pulveret som herjet fiskepuddingene på nittitallet. Ok?
Dette er en utrolig smakfull rett, der avokado utgjør basen for den kremete sausen. For de som foretrekker nøtter, vil bløtlagte cashewnøtter gjøre den samme nytten.
PS: Hipp hurra for Michael Stipe, som har bursdag i dag. Selv om han er juksevegetarianer så det holder, var han mitt første vegetarforbilde, og han er en fabelaktig sanger og tekstforfatter på toppen av alt.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 0,5 squash
-
- 0,5 aubergine
-
- 4 minimais
-
- 1 sitron
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
Currysaus:
-
- 2 avokado
-
- 1 grønn chili
-
- 2 centimeter fersk ingefær
-
- Saften fra 1 lime
-
- 2 kaffirlimeblad
-
- 2 centimeter sitrongress
-
- 1 god neve fersk koriander
-
- Melk fra en kokosnøtt eller vann til ønsket tykkelse
-
- Eventuelt en teskje currypaste
Framgangsmåte:
Skjær grønnsakene i passende biter, og ha dem over i en liten skål. Press saften fra sitronen over, og bland det inn i olivenoljen. La det stå og marinere til sausen er ferdig,
Currysaus:
Rens avokado, chili og ingefær, og ha det i en kjøkkenmaskin sammen med limesaft, kaffirlimeblad, sitrongress og mesteparten av korianderen.
Kjør det til du har en jevn saus. Spe med kokosmelk eller vann til ønsket tykkelse, og juks eventuelt med litt currypaste om du vil ha mer smaker.
Ha de marinerte grønnsakene og pastinakkrisen i en skål, og hell currysausen over. Dryss resten av korianderen på toppen.