vegansk rå sushi oppskrift

Vegetarbloggens store rå sushi-skole

Tryll fram utrolig smakfulle makiruller som er helt rå!

Rå sushiskole
SUSHISKOLE: Alt du trenger å kunne for å lage rå maki.

På tide å spise sunnere? Rå mat er en fantastisk start. Ikke bare er det bra for kroppen, det er også supert for dyr og miljø, og med rett tilberedning smaker det ikke mindre enn fantastisk.

Rå sushi er utrolig kul mat, og en sikker vei å gå om du vil reise noen øyenbryn. Men sushi er jo rått, tenker kanskje mange, men det er bare tull. Den stakkars fisken som brukes, kanskje, men tilbehøret den kommer med er stort sett alltid varmebehandlet.

Derfor lager vi rå sushi – helt uten kokt ris og fisk, men med et litt forsinket fyrverkeri av fantastiske smaker!

Rå sushi rå maki makiruller
RÅ SUSHI: Noriflak fylt med nydelig pastinakkris, wasabiaioli, marinert sopp, spirer og rå grønnsaker.

Ingredienser til fire porsjoner: 

Det er også greit å ha en bambusmatte til selve rullingen av makirullene.

Framgangsmåte:

Finsnitt soppen, og legg den i en liten skål. Hell soyasaus og olivenolje over, vend det hele litt sammen, og la soppen stå og marinere i minst femten minutter.

Skrell/rens gulrot og avokado, og skjær i tynne strimler. Skjær også agurk i tynne strimler.

Montering: 

Legg noriflaket på en bambusmatte og spre et tynt lag pastinakkris utover flaket, men ikke helt ut til topp- og bunnkanten.

Plasser grønnsaker og eventuelt wasabiaioli i tvers på midten.

Slik lager du maki trinn for trinn guide oppskriftsushi skole hvordan lager jeg maki?

Rull det hele sammen så fast du klarer. Bruk bambusmappen for å presse rullen godt sammen. Ta litt vann på den ytterste kanten, så limer den seg fint sammen med resten.

raw food sushi rått maki

Bruk en våt kniv for å skjære rullene i biter.

Rå maki oppskrift

Server rå maki med wasabi, ingefær og soyasaus.

Rå makiruller oppskrift

FLERE OPPSKRIFTER PÅ RÅ MAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *