vegansk rå sushi oppskrift

Vegetarbloggens store rå sushi-skole

Tryll fram utrolig smakfulle makiruller som er helt rå!

På tide å spise sunnere? Rå mat er en fantastisk start. Ikke bare er det bra for kroppen, det er også supert for dyr og miljø, og med rett tilberedning smaker det ikke mindre enn fantastisk.

Rå sushi er utrolig kul mat, og en sikker vei å gå om du vil reise noen øyenbryn. Men sushi er jo rått, tenker kanskje mange, men det er bare tull. Den stakkars fisken som brukes, kanskje, men tilbehøret den kommer med er stort sett alltid varmebehandlet.

Derfor lager vi rå sushi – helt uten kokt ris og fisk, men med et litt forsinket fyrverkeri av fantastiske smaker!

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 4 noriflak
    • 2 østerssopp
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • En halv gulrot
    • En halv avokado
    • En kvart agurk
    • Alfalfaspirer
    • Soysaus, ingefær og wasabi til servering

Det er også greit å ha en bambusmatte til selve rullingen av makirullene.

Framgangsmåte:

Finsnitt soppen, og legg den i en liten skål. Hell soyasaus og olivenolje over, vend det hele litt sammen, og la soppen stå og marinere i minst femten minutter.

Skrell/rens gulrot og avokado, og skjær i tynne strimler. Skjær også agurk i tynne strimler.

Montering: 

Legg noriflaket på en bambusmatte og spre et tynt lag pastinakkris utover flaket, men ikke helt ut til topp- og bunnkanten.

Plasser grønnsaker og eventuelt wasabiaioli i tvers på midten.

Rull det hele sammen så fast du klarer. Bruk bambusmappen for å presse rullen godt sammen. Ta litt vann på den ytterste kanten, så limer den seg fint sammen med resten.

Bruk en våt kniv for å skjære rullene i biter.

Server rå maki med wasabi, ingefær og soyasaus.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *