Pastinakkris

Rå ris! 

Denne passer både i rå sushi og til rå “gryteretter”.

Får du ikke tak i pastinakker fungerer rå blomkål også bra. Bruk et medium stort blomkålhode for samme mengde.

Ingredienser til cirka en liter “ris”: 

    • 3 pastinakker
    • 1,5 desiliter pinjekjerner
    • 2 spiseskjeer valnøttolje
    • 1 spiseskje ristet sesamolje
    • En halv vårløk
    • 2 spiseskjeer svarte sesamfrø
    • Himalayasalt
    • Eventuelt litt nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Skrell pastinakkene og skjær dem i mindre biter. Ha bitene i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med alle de andre ingrediensene. Kjør på medium hastighet til det hele har en rislignende konsistens. Smak eventuelt til med de ingrediensene du vil få fram mer smak av.

Risen holder seg opp til en uke i lukket beholder i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *