Sjokoladeganache med pasjonsfruktkrem

Romantisk dessert for de spesielle anledningene. 

Sjokolade og pasjonsfrukt – blir det bedre?

Kan tro gleden var stor da det dukket opp to pasjonsfrukter i den økologiske grønnsakskassen vi får levert en gang i uka. Fra kassen var trygt plassert på kjøkkenet og til denne desserten stor på bordet tror jeg ikke det gikk mer enn en time. Mindre viktige ting fikk rett og slett vente. Pasjonsfrukt er jo helt fantastisk godt!

De er ikke noe fine å se på, og har litt merkelig konsistens. I tillegg virker den tung for størrelsen sin. Kjenner du på skallet er mykheten veldig ujevn, men deler du frukten i to – da åpner godsakene seg. Pasjonsfrukt må med sine fantastiske farger være en av de peneste fruktene som finnes.

Og ikke få meg til å begynne med smaken! Så syrlig, så søtt, og så fantastisk! Pasjonsfrukt er rett og slett en drøm å bruke i matlaging.

Her har jeg laget en nydelig dessert som garantert blir godt tatt i mot.

Har du pene former til å anrette desserten i blir det enda litt bedre, men den gjør seg også glad om du legger den lagvis i glass.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 100 gram vegansk sjokolade
    • 0,5 desiliter soyafløte

Pasjonsfruktkrem: 

    • 3 desiliter vispbar havre- eller soyakrem
    • 1 spiseskje melis
    • 2 pasjonsfrukter

Framgangsmåte: 

Brekk sjokoladen i mindre biter, og ha den i en gryte sammen med fløten. La det koke opp sakte mens du rører jevnlig. Når det koker tar du gryten av varmen og rører det hele godt sammen. Fordel i porsjonsformer eller små sjokoladeformer og sett til avkjøling.

Pasjonsfruktkrem: 

Vent til sjokoladeganachen er avkjølt før du starter på kremen.

Visp sammen krem og melis. Skjær pasjonsfruktene i to, og dra ut innmaten med en teskje. Rør godt sammen med kremen.

Fordel pasjonsfruktkremen over sjokoladeganachen, og la det står kaldt i minst et kvarter før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *