Mokkakake

En kjempegod oppskrift når du skal lage kake til mange. 

Dette er ingen møkkakake!

Denne oppskriften er lånt fra bloggen til min kjære venninne Cathrine, som serverte oss denne kaken i høst. Selv kommer jeg sjelden på å bruke langpannen til kaker, siden vi som oftest ikke er så mange som skal spise den. Men Cathrines mokkakake likte jeg så godt at jeg måtte bare lage den.

Ingredienser til en langpanne

    • 300 gram sukker
    • 375 gram hvetemel
    • 2 store spiseskjeer kakaopulver
    • 2 teskjeer natron
    • 3 desiliter sterk kaffe
    • 1,5 desiliter vann
    • 2 teskjeer vaniljesukker
    • 2 teskjeer eddik

Glasur:

    • 4 store spiseskjeer vegansk margarin
    • 5 desiliter melis
    • 1 spiseskje kakaopulver
    • 1 teskje vaniljesukker
    • Kald, sterk kaffe til ønsket konsistens

Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.

Må opp de tørre ingrediensene og sil dem over i en stor bolle. Bland sammen de våte ingrediensene i en mindre bolle. Hell det våte over i det tørre, og visp det raskt og kraftig sammen til en klumpefri røre.

Hell røren utover i landpannen. Bruk en slikkepott for å få med deg alt. Stek i cirka 30 minutter.

Ha langpannen ut av ovnen, og la kaken avkjøles i formen.

Glasur: 

Pass på at kaken er helt avkjølt før du begynner å pynte.

Smelt margarinen. Rør i melis og vanilje, og tilsett deretter kaffe til konsistensen er jevn og fin.

Smør utover den kalde kaken, la den stå i kjøleskapet litt slik at glasuren stivner.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *