vegansk jordskokksuppe oppskrift

Jordskokksuppe

Varmende vintersuppe. 

Jordskokken er en herlig kamerat. Se etter de brune knollene i grønnsaksdisken i godt assorterte daglivarebutikker.

Jordskokk kom til Norge første gang i 1639. Den ble imidlertid raskt utkonkurrert av poteten som kom 30-40 år senere, men sakte men sikkert har kokker de siste årene sneket den herlige knollen tilbake på kjøkkenet.

Jordskokk minner en del om nettopp potet, spesielt når det kommer til tilberedningsmuligheter – men ikke la deg lure! Den smaker så mye mer. I en suppe gir den en nøtteaktig smak, og bidrar til en utrolig kremete og fyldig konsistens.

Denne suppen kan serveres både som forrett og hovedrett, og kan godt trekkes fram som en del av et vegansk festmåltid.

Ingredienser til to porsjoner (fire personer som forrett): 

    • 8 jordskokker
    • 6 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
    • 2 desiliter soyafløte
    • Salt og pepper
    • 1 spiseskje olje
    • 1 spiseskje gresskarkjerner
    • 1 kvast persille

Framgangsmåte: 
Visit Site
Skrell 7 av jordskokkene, og skjær dem opp i litt mindre biter.

Ha bitene over i en gryte, hell på grønnsakskraft og soyafløte og gi det hele et oppkok. La det deretter småkoke på lav varme til jordskokkbitene er møre. Kjør suppen jevn i en kjøkkenmaskin/blender eller med en stavmikser, og smak den deretter til med salt og pepper.

Skrell den siste jordskokken, og skjær den i tynne skiver. Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne, og stek jordskokkene mens du hele tiden vender på dem. Rør inn gresskarkjernene, og strø eventuelt litt salt over.

Finhakk persillen.

Server jordskokksuppen rykende varm, og topp med jordskokk/gresskarkjerneblandingen og finhakket persille.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *