Fikenmarmelade

En fantastisk hjemmelaget marmelade som gjør alle måltid bedre. 
Min lokale Prix-butikk slår iblant til med skatter i grøntdisken. Da jeg fikk tak i et brett med åtte ferske og flotte fiken var det julaften og 17. mai samtidig i hodet mitt, og jeg kunne ikke vente med å bruke dem til noe!

Et par ting om fiken:

  1. Glem de tørka. Ikke bruk en krone på dem. De smaker vondt.
  2. Ferske fiken, derimot, de må du prøve! Men pass på – de har ekstremt kort holdbarhet.
  3. På grunn av den korte holdbarheten er ferske fiken geniale å bruke i marmelade.


Tips: Fikenmarmeladen passer utmerket til litt salte retter, for eksempel salte kjeks med vegansk kremost!

Ingredienser til tre små glass/ett vanlig:

    • 2 desiliter sukker
    • 1 desiliter vann
    • 0,5 sitron
    • 8 fiken
    • 1 kanelstang

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og sukker i en gryte. Press ut saften fra sitronen og ha i.

Skjær stilkene av fiknene, og skjær resten av frukten i mindre biter. Ha disse bitene og kanelstangen over i gryta.

La det hele småkoke i opptil en time. Marmeladen kommer til å tykne en del.

Ha den deretter over på rene glass.

Oppbevares kaldt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SYLTETØY OG MARMELADE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *