

Fikenmarmelade
En fantastisk hjemmelaget marmelade som gjør alle måltid bedre.
Min lokale Prix-butikk slår iblant til med skatter i grøntdisken. Da jeg fikk tak i et brett med åtte ferske og flotte fiken var det julaften og 17. mai samtidig i hodet mitt, og jeg kunne ikke vente med å bruke dem til noe!
Et par ting om fiken:
- Glem de tørka. Ikke bruk en krone på dem. De smaker vondt.
- Ferske fiken, derimot, de må du prøve! Men pass på – de har ekstremt kort holdbarhet.
- På grunn av den korte holdbarheten er ferske fiken geniale å bruke i marmelade.

Tips: Fikenmarmeladen passer utmerket til litt salte retter, for eksempel salte kjeks med vegansk kremost!
Ingredienser til tre små glass/ett vanlig:
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 desiliter vann
-
- 0,5 sitron
-
- 8 fiken
-
- 1 kanelstang
Framgangsmåte:
Kok opp vann og sukker i en gryte. Press ut saften fra sitronen og ha i.
Skjær stilkene av fiknene, og skjær resten av frukten i mindre biter. Ha disse bitene og kanelstangen over i gryta.

La det hele småkoke i opptil en time. Marmeladen kommer til å tykne en del.

Ha den deretter over på rene glass.

Oppbevares kaldt.