

Waldorfsalat
Perfekt til romjulsbrunsjer.
Waldorfsalat er en snodig affære: Epler, druer, ananas, nøtter og selleri pakkes sammen i en saus bestående av krem og majones. Resultatet er ikke en dessert, men en smakfull salat som både kan nytes til forrett, tilbehør til en god middag eller som en del av en buffet.
Waldorfsalaten sies å ha sitt opphav på Hotel Waldorf Astoria i New York, men for min del vil den alltid ha kommet fra Fawlty Towers.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 2 selleristenger
-
- 50 gram valnøttkjerner
-
- 20 blå druer uten stein
-
- 100 gram ananas
-
- 3 epler
Saus:
-
- 1,5 desiliter veganese
-
- 1,5 desiliter vispbar vegetabilsk krem (jeg foretrekker vispet havrekrem)
-
- Litt appelsinsaft
-
- 1 teskje sukker
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Skjær selleristengene i ringer. Legg 10 valnøttkjerner til sides, og grovhakk resten. Legg også 10 druer til sides, skjær resten i to. Skjær ananas og epler i små biter. Pass på at du skjærer opp eplene rett før sausen skal blandes inn, hvis ikke kan de bli brune.
Saus:
Bland sammen veganese og krem. Smak til med appelsinsaft, sukker, salt og pepper.
Vend de oppkutta ingrediensene inn i kremen, og pynt med de siste valnøttene og druene.

Hvordan tror du resultatet blir med en ferdig kjøpt Vegansk majones? Har du prøvd?:)
Vel så godt 🙂