Sitrussalat

Den lure juledesserten!
Etter tunge julemåltid kan en kremdessert være tung å svelge. Hvorfor ikke prøve noe friskt og syrlig heller? For eksempel denne sitrussalaten. Den er kjempegod, og insisterer du på krem kan du alltids servere litt pisket havrefløte eller soyais ved siden av!

Ingredienser til fire porsjoner

    • 1 desiliter sitronsaft
    • 1,5 desiliter vann
    • 3 desiliter sukker
    • 4 appelsiner
    • 4 mandariner/klementiner
    • 2 grapefrukter

Framgangsmåte

Kok opp sitronsaft, sukker og vann. Ta gryta av platen. Avkjøl. Har du ikke tid til å kjøle ned sukkerlaken skikkelig, så bland i noen isbiter. Har du frukt i varm lake blir den fort stygg.

Skrell frukten, fjern hinner slik at fruktkjøttet “vrenges” ut. Legg sitrusfruktene i en serveringsskål. Hell laken over. La desserten stå kaldt i minst en time før servering. Kjempegodt!

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK JULEMAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *