Ovnsbakt karamellpudding

Hva med vegansk karamellpudding etter julemiddagen? 

Som jeg har eksperimentert for å få til dette!

Min gode venninne Adele har etterlyst en oppskrift på vegansk karamellpudding i flere måneder, og jeg har prøvd! De første variantene baserte seg på de “vanlige” puddingene – de som er basert på melk og som vi får til å stivne, akkurat som de som fåes kjøpt på kartong.

Med karamellsaus i bunnen av formen, og en fløtepudding kokt av fløte, sukker og masisstivelse over, ble det karamellsmak – men sjokoladepuddingkonsistens. Og det kan vi ikke servere mor til jul!

Ekte karamellpudding er nemlig av den avanserte sorten. Den bakes fast i ovn, og gir mye mer teksur enn den lettvinte varianten jeg hadde prøvd på. Jeg måtte ha en ny vinkling. Silketofu med litt stivelse ble den første løsningen, det hadde jo fungert så ypperlig i paier tidligere. Men nei, det ble fremdeles ikke fast nok. Løsningen ble en håndfull bløtlagte cashewnøtter – nok til å gi litt tekstur, men ikke så mye at det setter nøttesmak.

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 2 desiliter silketofu
  • 1 desiliter sukker
  • 0,75 desiliter vegetabilsk fløte
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • Vegansk karamellsaus

Framgangsmåte: 

Bløtlegg cashewnøttene i vann i et par timer.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Kjør silketofu og sukker helt jevnt i en kjøkkenmaskin. Tilsett cashewnøttene, og kjør på høy hastighet til du har en jevn og kremete masse. Tilsett vegetabilsk fløte og maisstivelse, og kjør det hele i noen minutter til.

Hell karamellsaus nederst i porsjonsformer.

Fordel silketofublandingen over.

Stek i 20 – 25 minutter.

Avkjøl i kjøleskap.

Før servering hvelver du puddingen over på en tallerken. Pynt gjerne med pisket vegetabilsk krem, litt frisk frukt samt mer karamellsaus.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *