Sjokolade suprise

Cupckakes med et hjerte av mandarin.

Med mørke sjokoladecupcakes som innpakning, og en nydelig mandarincurd som gave i midten er dette en julepresang av en cupcake!

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 2 teskjeer vaniljesukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter kakaopulver
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 1/2 teskje natron
    • 1/2 teskje salt

Mandarincurd: 

    • 250 gram mandariner/klementiner
    • 0,25 desiliter vann
    • 200 gram sukker
    • 3 spiseskjeer maisstivelse
    • 0,25 desiliter soyamelk
    • 0,25 desiliter soya- eller havrefløte

Sjokoladeglasur: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 4 desiliter melis
    • 4 spiseskjeer kakaopulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll 12 former i et muffinsbrett.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå noen minutter, før du blander i oljen.

Sil alle de tørre ingrediensene over i en større bolle. Hell i det våte, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren på formene, og bak i 18 ? 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Mandarincurd: 

Press ut juicen fra mandarinene.

Ha mandarinjuice, vann, sukker og maisstivelse i en liten gryte, og visp det veldig godt sammen. Kok det opp sakte. La det deretter småkoke i cirka fem minutter ? det skal begynne å tykne.

Ta gryten av platen, og rør inn melk og fløte. Hell mandarincurden over på et klargjort glass, og avkjøl. Mandarincurden stivner mer når den avkjøles, og bør stå minst en time før kakene skal pyntes.

Sjokoladeglasur:

Kjør alle ingrediensene jevnt i en kjøkkenmaskin. Spe eventuelt med melis eller noen dråper soyamelk om glasuren blir for tynn eller tykk

Vent til kakene og mandarincurden er helt avkjølte før du begynner å pynte.

Bruk en liten kniv til å skjære et hull i midten av hver cupcakes. Fyll et par spiseskjeer mandarincurd i. Til slutt fordeler du glasur utover kakene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *