

Mandarincurd
En aldeles nydelig mandarinrøre som passer som pålegg, på kaker og til desserter.
Lemon curd er en slager, så hvorfor ikke bytte ut sitronen med julens favorittsitrusfrukt?
Ingredienser til ett glass:
-
- 500 gram mandariner/klementiner
-
- 0.5 desiliter vann
-
- 400 gram sukker
-
- 6 spiseskjeer maisstivelse
-
- 0,5 desiliter soyamelk
-
- 0,5 desiliter soya- eller havrefløte
Framgangsmåte:
Press ut juicen fra alle mandarinene utenom en. Den siste vasker du godt, og skjærer bort endene. Del mandarinen i to, og skjær hver del i tynne striper.
Ha mandarinjuice, vann, sukker og maisstivelse i en liten gryte, og visp det veldig godt sammen. Tilsett mandarinskivene, og la det koke opp sakte. La det deretter småkoke i cirka fem minutter – det skal begynne å tykne.

Ta gryten av platen, og rør inn melk og fløte. Hell mandarincurden over på et klargjort glass, og avkjøl.
Mandarincurden stivner mer når den avkjøles. Oppbevares i kjøleskap.
