Pepperkakecupcakes

Nydelige veganske cupcakes med julekrydder, kremostglasur og knuste pepperkaker. 

Hemmeligheten er nellik. Nellik! Skomaker Andersen var den som introduserte nellik for meg, og etter det så blir det ikke jul uten den nydelige lukten av nellik i hele huset. Mor har alltid hatt julekrydderne i noen små porselensbeholdere med lokk på kjøkkenbenken, og lille Mari pleide å lure seg oppi de hele året når hun savnet jul. Bare lukte litt til. 

Disse cupcakene har alle de faste pepperkakeingrediensene, både krydder og sirup. Såklart du kan droppe glasuren og ha på “vanlig” melisglasur, men jeg synes det er kjekt å gjøre litt stas på kakene.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 2 teskjeer malt ingefær
    • 2 teskjeer malt kanel
    • 0,5 teskje malt nellik
    • 1 teskje salt
    • 0,5 teskje pepper
    • 1 desiliter vegetabilsk olje
    • 2 desiliter lys sirup
    • 0,5 desiliter soyamelk
    • 2 spiseskjeer soyayoghurt

Glasur og pynt: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost naturelle
    • 4 desiliter melis
    • En håndfull veganske pepperkaker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Sil alle de tørre ingrediensene over i en bolle.

Bland olje, sirup, soyamelk og yoghurt i en mindre bolle. Hell over i de tørre ingrediensene, og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren over formene, og stek i 20 – 22 minutter.

Avkjøl kakene helt før du starter med pyntingen.

Glasur og pynt: 

La margarinen stå i romtemperatur en stund før du starter å lage glasur.

Kjør margarin, kremost og melis jevnt i en kjøkkenmaskin.

Knus pepperkakene til ganske små smuler.

Ha glasuren over i en sprøytepose og fordel utover kakene. Rull deretter glasuren i pepperkakesmulene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *