Karamellepler med peanøtter

Enklere å lage enn du tror!

Epler rullet i karamell er en amerikansk spesialitet, og passer ekstra godt til jul.

Her har jeg hatt i peanøtter også, bare fordi det er så godt sammen med den søte karamellen.

For å få til karamell som henger godt fast på eplene, og som kan lages uten sukkertermometer og vanskelige triks, har jeg brukt brun rissirup. Har prøvd med andre typer sirup, men ingenting fungerer på langt nær så bra. Rissirup smaker også veldig godt.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 4 medium eller store epler
    • 4 spisepinner i tre
    • 1 desiliter peanøtter (gjerne ristet og saltet)
    • 0,75 desiliter brun rissirup
    • 0,75 desiliter peanøttsmør, så “smooth” som mulig

Framgangsmåte: 

Start med å rydde plass til eplene i kjøleskapet. Dekk en tallerken eller et fat som får plass der inne med bakepapir.

Vask eplene godt, og sett i en spisepinne i hvert eple. Pass på at den sitter godt fast.

Grovhakk peanøttene og fordel dem utover en tallerken.

Rør sammen sirup og peanøttsmør i en gryte. Kok det hele forsiktig opp mens du rører med en gaffel. Blir det for tykt kan du ha i litt ekstra sirup.

Når blandingen er jevn og varm tar du gryten av varmen. Bruk en spiseskje til å ta karamell på eplene. Rull deretter eplene i peanøttbitene. Ha eplene over på tallerkenen med bakepapir, og sett til avkjøling. Karamellen blir stiv og fin på noen timer.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *