Fylte bringebærhjerter

En trinn for trinn-guide til hvordan du lager disse nydelige julekakene. 

vegan linzer cookies
JULEKAKER: Nydelige kjeks med bringebærfyll.

På engelsk kalles disse “linzer cookies”, og de er obligatoriske i julebaksten. Kaken består av to kjeks, der den ene har et hull i midten. Mellom kjeksene ligger et tynt lag syltetøy, som viser fint gjennom hullet.

For å lage kakene trenger du to former til å trykke kakene ut med: En liten figur – dette kan for eksempel være et hjerte eller en stjerne, og en større figur som går minst 0,5 centimeter lenger enn den minste figuren. Dette kan være en tilsvarende figur, eller en ring. Jeg har brukt en liten hjerteform og en større rund form.

Har du ikke slike former er det lov å bruke litt kreativitet, bare pass på at grunnstørrelsen på kakene blir så lik som mulig.

vegan linzer cookies julekaker kjeks

Ingredienser til ca 20 kaker: 

  • 120 gram vegansk margarin
  • 0,5 desiliter brunt sukker
  • 1 desiliter hvitt sukker
  • 1 desiliter soyayoghurt
  • 6 desiliter hvetemel + ekstra til utbaking
  • 1,5 desiliter mandelmel
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje malt ingefær
  • 0,5 desiliter perlesukker
  • 0,5 desiliter bringebærsyltetøy (kan varieres etter smak)

Framgangsmåte: 

La margarinen stå en stund i romtemperatur før du begynner.

Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle to stekebrett med bakepapir.

Rør margarin og begge typer sukker jevnt. Rør deretter inn soyayoghurt.

Mål opp de tørre ingrediensene og bland inn i de våte. Alt utenom perlesukkeret og syltetøyet skal med. Bland det hele godt sammen til du har en fast deig. Det er greit om den er litt klissete.

Del deigen i fire, og kjevle ut en etter en del på godt melet kjøkkenbenk. Deigen skal være mellom 0.3 og 0,5 centimeter tykk.

Trykk ut kaker med den største formen. På halvparten av kakene trykker du også inn den mindre formen – cirka midt i kaken. Ta ut den midterste deigen, og legg den ytterste på stekebrettet. Legg også de hele kakene på stekebrettet. Resten av deigen elter du sammen med neste emne av deig, og gjentar prosessen til du ikke har mer deig igjen.

veganske julekaker bringebærhjerter

Fordel perlesukkeret utover de kakene som har hull i midten.

Stek i 10 minutter.

Avkjøl kakene et par minutter før du monterer dem. Smør et tynt lag med syltetøy utover den ene siden av de hele kakene, og legg kakene med hull i midten over – med perlesukkeret opp. Gjenta med alle kakene.

Slik lager du linzer cookies

Kakene oppbevares i kjøleskap i tett boks.

veganske julekaker uten egg og meieriprodukterjulekaker

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *