vegansk gryterett oppskrift

Kremet soppgryte

Lettlaget gryte med smak av ananas og paprika. 

Da vi var på veganfesten i Stavanger på verdens vegandag, slo det meg at de fleste andre matlagerene hadde med seg gryteretter og salater – genial vegankost som vi aldri lager hjemme!

Dette måtte jeg gjøre noe med, så den siste tiden har det stått forskjellige gryter på bordet hver dag. Først ut på bloggen: Kremet soppgryte med paprika og ananas.  Denne oppskriften er inspirert av chow chow-gryten min mor pleide å lage da jeg var liten.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • Olje til steking
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 sjalottløk
    • 100 gram assortert sopp
    • 1 rød paprika
    • 100 gram ananas
    • Paprikapulver
    • 2 desiliter grønnsakskraft
    • 2 desiliter soyafløte
    • Salt og pepper
    • 1 kvast persille
    • Ris

Framgangsmåte: 

Varm opp oljen i en panne. Finhakk hvitløk og sjalottløkt og ha i. Skjær soppen i terninger, og rør inn. Rens paprika og skjær den i strimler. Ha i pannen, bland alt sammen og la det steke til det er gyllent. Skjær ananas i terninger og ha i. Dryss godt med paprikapulver over, og hell i grønnsakskraft og soyafløte. La det koke i 10 – 15 minutter, til alt er mørt. Spe eventuelt med mer fløte.

Smak retten til med salt og pepper.

Dryss litt finhakket persille over, og server med ris.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *