

Kremet soppgryte
Lettlaget gryte med smak av ananas og paprika.
Da vi var på veganfesten i Stavanger på verdens vegandag, slo det meg at de fleste andre matlagerene hadde med seg gryteretter og salater – genial vegankost som vi aldri lager hjemme!
Dette måtte jeg gjøre noe med, så den siste tiden har det stått forskjellige gryter på bordet hver dag. Først ut på bloggen: Kremet soppgryte med paprika og ananas. Denne oppskriften er inspirert av chow chow-gryten min mor pleide å lage da jeg var liten.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- Olje til steking
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- 1 sjalottløk
-
- 100 gram assortert sopp
-
- 1 rød paprika
-
- 100 gram ananas
-
- Paprikapulver
-
- 2 desiliter grønnsakskraft
-
- 2 desiliter soyafløte
-
- Salt og pepper
-
- 1 kvast persille
-
- Ris
Framgangsmåte:
Varm opp oljen i en panne. Finhakk hvitløk og sjalottløkt og ha i. Skjær soppen i terninger, og rør inn. Rens paprika og skjær den i strimler. Ha i pannen, bland alt sammen og la det steke til det er gyllent. Skjær ananas i terninger og ha i. Dryss godt med paprikapulver over, og hell i grønnsakskraft og soyafløte. La det koke i 10 – 15 minutter, til alt er mørt. Spe eventuelt med mer fløte.
Smak retten til med salt og pepper.
Dryss litt finhakket persille over, og server med ris.