

Quinoafileter
Smakfulle fileter som er rike på protein og fattige på fett.
Ingredienser til 4 porsjoner:
-
- 1 desiliter sort quinoa (eventuelt rød eller hvit)
-
- 2 desiliter røde linser
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- Bladene fra to kvaster rosmarin
-
- Bladene fra to kvaster timian
-
- 2 salvieblader
-
- 2 spiseskjeer næringsgjær
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- 1 teskje salt
-
- Nykvernet pepper
-
- 2 desiliter glutenmel
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Vask quinoa og linser godt.
Kok opp cirka en liter vann i en gryte, og kok quinoa og linser i 15 – 20 minutter – quinoaen skal bli mør. Ta gryta av varmen, sil av eventuelt gjenværende vann, og la blandingen avkjøles litt. Press ut resten av væsken så godt du kan.
Ha blandingen over i en bolle. Finhakk løk, hvitløk, rosmarin, timian og salvie og bland inn.
Ha deretter i næringsgjær, røkt paprikapulver, salt og pepper, og rør det hele godt sammen.
Til slutt tilsetter du glutenmelet, som du blander inn med fingrene.
La deigen hvile i fem minutter.
Del deretter deigen i 8 like store biter. Form dem til firkanter med tykkelse på mellom en og to centimeter. Fordel dem utover stekebrettet.
Bak filetene i 20 minutter. Ta dem deretter ut av ovnen, snu filetene, og bak i ytterligere 10 minutter.
Server quinoafiletene varme med en god saus. Anbefaler også søtpotetpuré og tranebærsaus til.