Quinoafileter

Smakfulle fileter som er rike på protein og fattige på fett. 

Ingredienser til 4 porsjoner: 

    • 1 desiliter sort quinoa (eventuelt rød eller hvit)
    • 2 desiliter røde linser
    • 1 sjalottløk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • Bladene fra to kvaster rosmarin
    • Bladene fra to kvaster timian
    • 2 salvieblader
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • 1 teskje salt
    • Nykvernet pepper
    • 2 desiliter glutenmel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Vask quinoa og linser godt.

Kok opp cirka en liter vann i en gryte, og kok quinoa og linser i 15 – 20 minutter – quinoaen skal bli mør. Ta gryta av varmen, sil av eventuelt gjenværende vann, og la blandingen avkjøles litt. Press ut resten av væsken så godt du kan.

Ha blandingen over i en bolle. Finhakk løk, hvitløk, rosmarin, timian og salvie og bland inn.

Ha deretter i næringsgjær, røkt paprikapulver, salt og pepper, og rør det hele godt sammen.

Til slutt tilsetter du glutenmelet, som du blander inn med fingrene.

La deigen hvile i fem minutter.

Del deretter deigen i 8 like store biter. Form dem til firkanter med tykkelse på mellom en og to centimeter. Fordel dem utover stekebrettet.

Bak filetene i 20 minutter. Ta dem deretter ut av ovnen, snu filetene, og bak i ytterligere 10 minutter.

Server quinoafiletene varme med en god saus. Anbefaler også søtpotetpuré og tranebærsaus til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *