

Canneloni med tofuricotta og tomatsaus
Ovnsbakt pastarett med nydelig fyll.
Canneloni er en pastatype som er formet som en sylinder. Denne fylles med godt fyll, og toppes med en god saus, for så å stekes i ovn som en lasagne.
Rørene selges i godt assorterte dagligvarebutikker. Pass på at du kjøper uten egg.
Ingredienser til 4 porsjoner:
-
- 1 stor pakke spinat
-
- 400 gram fast tofu
-
- 1 spiseskje sukker
-
- 0,5 desiliter vegetabilsk melk uten smak
-
- 0,5 desiliter næringsgjær
-
- 1 teskje hvitløkspulver
-
- 1 teskje løkpulver
-
- Saft fra en halv sitron
-
- 2 kvaster basilikum
-
- Salt
Montering:
-
- 16 cannelonirør
-
- Tomatsaus
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form. Størrelsen er ikke så farlig, men et utgangspunkt på 15*20 centimeter er bra.
Grovhakk spinaten. Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i spinat, og la den koke i et lite minutt. Sil av vannet og avkjøl.
Kjør resten av ingrediensene jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Ha over i en bolle og rør inn spinaten.
Fyll cannelonirørene med tofuricottaen. Legg dem bortover i den ildfaste formen. Blir det fylt kan du ha på et ekstra lag i høyden.
Topp det hele med tomatsaus.
Bak i ovnen i 30 – 40 minutter. Server rykende varm.