Mandarin suprise!

Cupcakes til jul! 

Jeg vet at de som oftest heter klementiner, de små, oransje skjønnasene som fruktdiskene bugner over av før jul. Mandariner er like, for all del, men de er som oftest fulle av steiner – derfor foretrekker vi helst tvillingfrukten i Norge.

Uansett, den var for de som liker å kverulere. Det som kommer nå er for de som liker å bake ekstravagante cupcakes laget med kjærlighet:

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 1 mandarin/klementin
    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 2 desiliter sukker
    • 1 desiliter rapsolje

Mandarin- og sjokolademousse: 

    • 100 gram silketofu eller vispbar vegansk fløte
    • 2 spiseskjeer kakaopulver
    • Saft fra en halv mandarin/klementin
    • Eventuelt litt melis

Mandaringlasur: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 4 desiliter melis
    • Saft fra en halv mandarin/klementin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Riv skallet av mandarinen, og press ut saften.

Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og maisstivelse, og sil over i en stor bakebolle.

Visp sammen melk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter. Rør inn sukker, olje, mandarinskall og mandarinsaft.

Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt sammen. Du trenger maks et minutt her. Desto kortere desto bedre, da blir cupcakene luftige og fine.

Fordel røren utover formene, de skal ikke være mer enn to tredjedeler fulle. Vil du ha cupcakes ?med haug på? (altså mer røre i formen) anbefaler jeg å spaye muffinsbrettet med vegansk stekespray først.

Bak kakene i 20 minutter. Avkjøles på rist.

Kakene må være helt avkjølte før du begynner å pynte dem.

Mandarin- og sjokolademousse: 

Kjør silketofu jevnt i kjøkkenmaskin, eller visp fløten til krem.

Rør inn kakaopulver og mandarinsaft, og smak til med melis.

Ha moussen i en bolle, dekk til med plastfilm og sett kaldt fram til bruk.

Mandaringlasur: 

Kjør margarinen og halvparten av melisen jevnt i en kjøkkenmaskin. Spe forsiktig med mandarinsaft og melis til du får en fin konsistens. Blir det for mye væske kan glasuren skille seg, så her er det viktig å ta det litt etter litt.

Ha kremen over på en sprøytepose.

Skjær et hull i midten av hver cupcakes. Fyll på noen teskjeer med mousse, og topp med mandaringlasuren. Gjenta med alle kakene.

Sett kaldt fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *