Mandelstenger

Nydelige julekaker som du lager på en halvtime. 

Oppskrift på veganske julekaker
RASKE JULEKAKER: Kjempegode mandelstenger helt uten egg og meieriprodukter.

Julebakst uten egg? Lett.

Dette er nydelige mandelstenger som er sprø utpå og seige og gode inni, og de både smaker og lukter jul.

Ingredienser til 20 stk: 

  • 200 gram mandler
  • 80 gram vegansk margarin (la den stå i romtemperatur før du begynner)
  • 160 gram sukker
  • 3 spiseskjeer soyayoghurt + ekstra til pensling
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 teskje bakepulver

Framgangsmåte: 

Sett stekeovnen på 160 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ta bort cirka 10 mandler og grovhakk. Dette skal strøs på toppen av stengene før steking.

Mal resten av mandlene.

Rør temperert margarin og sukker hvitt. Rør deretter inn soyayoghurten.

Tilsett malte mandler, hvetemel og bakepulver.

Press deigen ut på stekebrettet. Prøv å holde den cirka en halv centimeter tykk.

Pensle med mer soyayoghurt og strø på mandler.

veganske mandelstenger

Stek i 15 minutter på nederste rille. Ta brettet ut av ovnen.

Julekaker uten egg og meieriprodukter oppskrift

Skjær opp i strimler mens det er mykt.

Stek i ytterligere fem minutter. Avkjøl pinnene på brettet til de stivner. Oppbevar dem deretter i tett boks.

mandelstenger oppskrift julekaker

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Jeg har laget denne to ganger, begge gangene ble den alt for bløt. Røren er helt fin før jeg steker den, men etter den har stått i 15 min i ovnen er den helt flytende. Funker ikke å kjære i den siden det bare klumper seg sammen. Vet ikke hva jeg gjør feil. Følger oppskriften til punkt og prikk. Smaker veldig godt, men det blir mandelklumper istedenfor mandelstenger. Har du noen forslag til hva jeg gjør galt?

    1. Mari Hult

      Så dumt 🙁 Det er en del forskjell på margarinene, de som vi hadde for bare noen år siden var mye fastere enn dagens. Jeg hadde prøve å ha i en toppet spiseskje kikertmel eller maisstivelse, og kanskje tatt litt mindre margarin i.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *