Mandelstenger

Nydelige julekaker som du lager på en halvtime. 

RASKE JULEKAKER: Kjempegode mandelstenger helt uten egg og meieriprodukter.

Julebakst uten egg? Lett.

Dette er nydelige mandelstenger som er sprø utpå og seige og gode inni, og de både smaker og lukter jul.

Ingredienser til 20 stk: 

  • 200 gram mandler
  • 80 gram vegansk margarin (la den stå i romtemperatur før du begynner)
  • 160 gram sukker
  • 3 spiseskjeer soyayoghurt + ekstra til pensling
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 teskje bakepulver

Framgangsmåte: 

Sett stekeovnen på 160 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ta bort cirka 10 mandler og grovhakk. Dette skal strøs på toppen av stengene før steking.

Mal resten av mandlene.

Rør temperert margarin og sukker hvitt. Rør deretter inn soyayoghurten.

Tilsett malte mandler, hvetemel og bakepulver.

Press deigen ut på stekebrettet. Prøv å holde den cirka en halv centimeter tykk.

Pensle med mer soyayoghurt og strø på mandler.

Stek i 15 minutter på nederste rille. Ta brettet ut av ovnen.

Skjær opp i strimler mens det er mykt.

Stek i ytterligere fem minutter. Avkjøl pinnene på brettet til de stivner. Oppbevar dem deretter i tett boks.

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Jeg har laget denne to ganger, begge gangene ble den alt for bløt. Røren er helt fin før jeg steker den, men etter den har stått i 15 min i ovnen er den helt flytende. Funker ikke å kjære i den siden det bare klumper seg sammen. Vet ikke hva jeg gjør feil. Følger oppskriften til punkt og prikk. Smaker veldig godt, men det blir mandelklumper istedenfor mandelstenger. Har du noen forslag til hva jeg gjør galt?

    1. Mari Hult

      Så dumt 🙁 Det er en del forskjell på margarinene, de som vi hadde for bare noen år siden var mye fastere enn dagens. Jeg hadde prøve å ha i en toppet spiseskje kikertmel eller maisstivelse, og kanskje tatt litt mindre margarin i.

  2. Hadde dessverre samme problemet med at den er veldig bløt jeg fulgte oppskriften 100%

    1. Mari Hult

      så dumt 🙁 Jeg lurer på om det er blitt en del endringer i det veganske margarinet etter at jeg lagde denne oppskriften dessverre. Må prøve igjen selv og justere tror jeg.

  3. Disse er blitt favoritter hos oss, og er blitt lagd i flere år nå. Deigen blir ganske flytende i ovnen, og er litt vanskelig å skjære siden deigen klistrer seg til kniven. Men med litt tålmodighet går det fint, og disse kakene er så gode at det er verdt det 🙂

    1. Mari Hult

      Så koselig å høre!! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *