

Brente mandler
En idiotsikker guide til hvordan du lager perfekte brente mandler.
Jump to Recipe
Såklart det går an å lage de selv! Hemmeligheten? Tålmodighet.
Stol på meg, dette går fint. Brente mandler er egentlig en grei sak å lage, men du må holde deg til oppskriften. Da får du nydelige, karamelliserte mandler med den gode “brente” smaken inni. Nøttene er flotte å servere gjester, og pakket inn i et fint glass med fargebånd rundt er de en flott julepresang.
Jeg pleier å lage en stor porsjon av disse, så beholder jeg halvparten selv og gir resten i små gaver. Skal du ha en enda større produksjon kan det lønne seg å ta det i flere omganger.
Ingredienser til et stort glass:
-
- 1 desiliter vann
- 150 gram sukker
- 500 gram mandler
- 1 spiseskje vegansk margarin
Framgangsmåte:
Legg fram et stort bakepapirark på kjøkkenbenken.
Bland sukker og vann i en kasserolle.

Kok det opp uten å røre, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. Bruk medium varme på komfyren.

Tilsett helt vanlige mandler med skall, kok videre under forsiktig omrøring.
Etter en stund vil vannet forsvinne, og mandlene være blanke. De er ikke ferdige nå, la det stå videre, mens du rører jevnlig.

Etterhvert vil mandlene dekkes av et grålig sukkerlag. De er fremdeles ikke ferdige

Fortsett å røre, og pass på at du graver godt nedi gryta hver gang, slik at de nederste nøttene blir løftet opp.

Etterhvert vil nøttene begynne å bli karameliserte. Forsett røringen til de fleste er blanke. Ta deretter gryta av varmen, og rør inn margarinen. Dette er viktig å gjøre slik at det blir lett å skille nøttene fra hverandre når de er avkjølt.


Hell nøttene over på bakepapiret på kjøkkenbenken. Når de avkjøles går det greit å brekke dem fra hverandre.

Oppbevar mandlene i lufttett glass i romtemperatur.


Brente mandler
Ingredients
- 1 dl vann
- 150 g sukker
- 500 g mandler
- 1 ss vegansk margarin
Instructions
- Legg fram et stort bakepapirark på kjøkkenbenken.
- Bland sukker og vann i en kasserolle.
- Kok det opp uten å røre, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. Bruk medium varme på komfyren.
- Tilsett helt vanlige mandler med skall, kok videre under forsiktig omrøring.
- Etter en stund vil vannet forsvinne, og mandlene være blanke. De er ikke ferdige nå, la det stå videre, mens du rører jevnlig.
- Etterhvert vil mandlene dekkes av et grålig sukkerlag. De er fremdeles ikke ferdige
- Fortsett å røre, og pass på at du graver godt nedi gryta hver gang, slik at de nederste nøttene blir løftet opp.
- Etterhvert vil nøttene begynne å bli karameliserte. Forsett røringen til de fleste er blanke. Ta deretter gryta av varmen, og rør inn margarinen. Dette er viktig å gjøre slik at det blir lett å skille nøttene fra hverandre når de er avkjølt.
- Hell nøttene over på bakepapiret på kjøkkenbenken. Når de avkjøles går det greit å brekke dem fra hverandre.
- Oppbevar mandlene i lufttett glass i romtemperatur.
Obligatoriske til jul hos oss!