Quinoasalat med bønner

En proteinbombe av en salat!

Men det er jo ingen næring i salat. 

Jo, det er det. Massevis. Både i grønn salat, og i retter slik som denne.

Dette er ikke noe mindre enn en kavalkade av protein og forskjellige næringsstoffer. Godt smaker den også, og den kan serveres både i hovedrollen og som tilbehør.

Ingredienser til 4 porsjoner:

    • 1 desiliter sorte bønner
    • 1 desiliter svart quinoa
    • 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
    • 0,5 rød paprika
    • 0,5 grønn paprika
    • 0,5 gul paprika
    • 1 vårløk
    • 0,5 rød chili
    • 1 liten boks mais
    • Noen kvaster koriander
    • 1 teskje spisskummen
    • 1 lime
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

La bønnene ligge i vann i minst fire timer. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre, det tar cirka en time (mindre om de har ligget lengre i vann). Sil av vannet og avkjøl bønnene.

Kok opp vann i en gryte. Tilsett buljongpulver. Skyll quinoaen, ha den i og kok i cirka 15 minutter. Sil av vannet.

Rens og hakk opp paprika, vårløk og chili. Renn av laken fra maisboksen. Grovhakk koriander.

Bland sammen bønner, quinoa, paprika, vårløk, chili, mais og koriander. Rør inn spisskummen og limesaft. Smak til med salt og pepper.

2 Comments

  1. Elin Ingrid Hemsen

    Oh my Godness, jeg nettopp har lagt det og det var utrolig godt!!!! :O Jeg sleit å finne ut hva jeg skulle ha som up and run middag, Samt lite i mathylla. Fant denne oppskriften akkurat det jeg hadde! Og vojla!!!! Dødsgodt. Det kommer jeg til å spise masse av! Tusen takk for du er så Go og så flink å lage awsome mat! Elsker det!!!! kiss kiss

    1. Mari Hult

      Ååååååhhhhhhhh nå ble jeg så glad!!!!!!!! Tusen takk <3 <3 <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *