Mandarinmarmelade

Det perfekte julepålegg? 

Appelsinmarmelade er noe av det beste som finnes, så hvorfor ikke oppgradere den med en enda litt bedre sitrusfrukt?

Ingredienser til tre glass: 

    • 1 kilo mandariner/klementiner
    • 5 desiliter vann
    • 500 gram sukker, gjerne med pektin
    • Eventuelt 1 vaniljestang

Framgangsmåte:

Vask mandarinene godt. Skjær av endene. Del mandarinene i to, og skjær hver del i tynne skiver. Legg bort eventuelle steiner.

Ha mandarinskivene i en gryte, tilsett vann, sukker og eventuelt en snittet vaniljestang og kok opp.


Ha deretter på lokk, og la det småkoke i cirka en time.

Hell marmeladen over på rene glass, og sett til avkjøling i kjøleskap. Etter å ha stått kaldt en stund vil marmeladen stivne en del. Mandarinmarmelade oppbevares kjølig.

Glass: 

Hvis du bruker norgesglass eller andre sylteglass, må du sjekke at gummipakningen ikke er morken, og at det ikke er skår i glasset eller lokket på de flatene som skal klemme mot pakningen.

Gjenbruk av vanlige syltetøyglass med skrulokk funker fint, så lenge plastbelegget på innsiden av lokket er intakt.

Du begynner med å vaske og skylle godt glass og lokk og evt. pakninger.

Varm opp ovnen til 100 grader, og sett glass og lokk på en utbrettet avis på et steikebrett i ovnen. La stå i ti minutter, og skru deretter av varmen.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SYLTETØY FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Heidi Christine

    Hjemmelaga marmelade er så godt!! Hadde i tillegg i ei appelsin å litt sitron og litt sitronsaft. Halverte sukker mmm…bare å nyte på nybaka brød

    1. Mari Hult

      Oh det hørtes godt ut med appelsin og sitron i 😀 Takk for tips!

  2. Hvor lenge holder marmeladen i kjøleskap

    1. Mari Hult

      Har du skikkelig rent glass holder den nesten uendelig lenge (som syltetøy, i alle fall).

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *