

Pepperkakevafler
Julen er i gang!
Det er bare å glede seg til den kommende måneden her på Vegetarbloggen. Jeg elsker nemlig jul. Elsker det! Og siden jeg har holdt meg helt til nå, så blir det altså julebonanza fremover. Her skal det bevises at 1. vegansk jul går an og 2. vegansk jul er fantastisk! Vi klarer nemlig å kose oss og skape julestemning helt uten at det skal gå utover et eneste dyr (eller kanskje Pus, som jeg pynter med rød sløyfe på julaften).
Først ut: Vafler som smaker pepperkaker.
Og hvordan gjør vi det? Jeg ser på det som en matematisk formel:
Oppskrift vafler + oppskrift pepperkaker = Oppskrift pepperkakevafler.
Det vil si at vi fyller en god, tyktflytende vaffelrøre med de nydelige krydderene som setter pepperkakesmaken: Nellik, kanel, ingefær og aldri så lite pepper. Istedenfor det hvite sukkeret har vi en kombinasjon av sirup og brunt sukker, som også bidrar til den julete smaken.
Disse vaflene blir ganske sprø og tynne, og smaker fantastisk godt med syltetøy og havrekrem. Prøv dem gjerne også med vaniljeis.
Den eneste ulempen? Ingen pepperkakedeig å smake på underveis.
Ingredienser til åtte plater:
-
- 5 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje eplesidereddik
-
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
-
- 0,5 desiliter sirup
-
- 1 desiliter brunt sukker
-
- 1 teskje tørket ingefær
-
- 1 teskje kanel
-
- 0,5 teskje malt nellik
-
- 0,5 teskje pepper
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 teskje vaniljesukker
-
- 6 desiliter hvetemel
-
- 3 teskjeer bakepulver
-
- Olje eller vegansk margarin til steking
Framgangsmåte:
Visp sammen melk, eddik, olje, sirup og sukker i en liten bolle. Mål opp alle de tørre ingrediensene i en litt større bolle. Hell det våte over i det tørre, og visp alt raskt sammen.
La røren svelle i tretti minutter. Smør olje eller margarin i vaffeljernet, og stek vafler.