Julemenyen er klar på Resept

Vi har prøvesmakt, og kan bekrefte at den faktisk er bedre enn i fjor. 

Vegansk julemat
JULEMENY: Quinoasalat, nøttestek og engelsk julekake - et mektig og utrolig smakfullt julemåltid.

Nå er det jul igjen! Første desember og allting.

Jeg har stor tro på at du får servert landets beste julemat på Resept i Stavanger, og veganere i regionen har gledet seg til julemenyen lanseres siden september. Kanskje tidligere.

Vi tok en prat med Øystein Lunde Ohna, sjefen sjøl, som stolt kunne servere en treretter som danker ut det meste som finnes av veganmat i Norge.

? I fjor hadde vi veldig stor etterspørsel etter julemenyen, så vi håper og tror på trøkk i år også. Dette er et deilig produkt å presentere. Menyen er inspirert av det engelske kjøkken, og er varm, hjemmelaget, med enkle og jordnære råvarer.

20. desember legges det ut oppskrifter fra Resept her på Vegetarbloggen. 

Forrett: Quinoasalat

Julemenyen starter med en salat som spiller på et imponerende smaksregister.

? Til forrett har vi en quinoasalat med kastanje, vintergresskar og salvie, som serveres med glaserte valnøtter og tyttebærvinagrette. Målet med forretten er å få fram letthet, men allikevel få inn litt av den tyngden julemat gjerne har. Folk er gjerne skeptiske til vegansk julemat, så når vi serverer salat er det greit at folk for eksempel smaker kastanjer med en gang.

Vegansk julemat Resept
FORRETT: Quinoasalat med kastanjer, vintergresskar, salvie, hjerteblad og tyttebærvinagrette.

Hovedrett: Julemedaljonger av nøttestek

For alle som fremdeles drømmer om fjorårets nøttestek har Øystein en god nyhet.

? Når det kommer til hovedretten så har jeg gått mange runder med meg selv på hva jeg ville servere. Har prøvd og prøvd med mange forskjellige retter. Folk vil ha tradisjoner i jula, så derfor endte jeg til slutt på nøttestek som i fjor. Den er likevel litt oppgradert, og med litt nytt tilbehør, sier han.

? Nøttesteken servers med engelske «roasted potatoes», som vi gjør oss litt finslige og skreller til jul ? for å vise at vi tar oss tid. Den kommer også med grønnkål sautert i hvitløksolje, kålrotstappe, rørte tyttebær og en brun saus med einebær og rosépepper ? og helt uten sukkerkulør.

Julemeny vegansk
HOVEDRETT: Julemedaljonger av saftig nøttestekt innrullet i butterdeig med et rosenkålhjerte. Serveres med ovnsbakte poteter, grønnkål, kålrotstappe, rørte tyttebær og brun saus.

Dessert: Engelsk julekake

En tradisjonell engelsk fruktkake avslutter måltidet.

? Dette er en vegansk versjon av en tradisjonell oppskrift på julekake som jeg har fått fra Wales. Den er basert på tørka frukt og tålmodighet. «Vanner» en den med litt brandy eller som i vårt tilfelle, appelsinjuice, kan den den være holdbar i tre måneder. Kaken toppes med et lag marsipan og et lag med appelsinglasur. Andre ingredienser er speltmel, masse linfrø og en økologisk rødbetesirup som gjør kaken ekstra fruktig.

Vegansk juledessert
DESSERT: Tradisjonell engelsk julekake toppet med marsipan og appelsinglasur.

Prøve selv? 

Priser: Forrett 98,- hovedrett 189,- og dessert 89,-

Adresse: Østervåg 43, 4006 Stavanger

Kontakt: post@resept-cafe.no/51 55 39 80

Åpningstider:
Mandag 11.00-19.30 (kjøkken 19.00)
Tirsdag ? fredag 11.00 ? 21.30 (kjøkken 21.00)
Lørdag og søndag 11.00 ? 17.00

ALT OM JUL PÅ VEGETARBLOGGEN FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *