Kremet pastasalat

HarryPastasalat med sopp, mais og tofubacon. 

Av og til er det lov å ta et skritt noen år tilbake i tid. For det er ikke lenge siden kaféene var fulle av jenter som spiste pastasalat. Og jeg var en av dem. Hver dag etter at vi så oss fornøyde med dagens studieinnsats, kjørte vi ned til sentrum og dro på kafé og spiste pastasalat.

Noe så enkelt, men likevel så populært skal vi lete lenge etter, så her kommer en vegansk versjon av kremet pastasalat.

For å gjøre det til en så realistisk tidsreise som mulig, kjører jeg det opp med både mais og juksebakon. Hiv noen hvitløksbaguetter inn i ovnen og opplevelsen er komplett!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 100 gram tørka pasta (uten egg)
    • 100 gram tofu
    • Olje til steking
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 1 teskje lønnesirup
    • 1 teskje liquid smoke
    • 5-6 sjampinjonger
    • 2 spiseskjeer mais
    • Grønn salat
    • Noen blader frisk basilikum

Framgangsmåte: 

Start med å koke pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl.

Skjær tofuen i tynne strimler. Stek dem et par minutter på hver side i olje på middels varme. Rør sammen soyasaus, lønnesirup og liquid smoke og hell over. Stek videre til tofubitene begynner å bli sprø. Avkjøl dem på kjøkkenpapir.

Skjær soppen i terninger og stek til bitene blir gylne.

Rør pasta, sopp og mais inn i veganesen. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Anrett salatbladene i en skål. Fordel pastablandingen over. Topp det hele med tofubitene og basilikum.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *