Trippel sjokoladecupcakes

Ekstravagante cupcakes med sjokolade, sjokolade og sjokolade!

Det finnes ikke noe slikt som for mye sjokolade.

Det er disse kakene velsmakende bevis på. Her bruker jeg tre kilder til sjokoladesmak i både kaker og glasur for å få fram så mye smak som mulig.

Disse kakene serverte jeg med stor suksess på veganfesten i Stavanger på verdens vegandag, og de var noe av det første som forsvant fra buffeten – til tross for at jeg hadde lagt dobbel oppskrift.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter kakaopulver
    • 2 desiliter sukker
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 1 teskje natron
    • 2 desiliter vegetabilsk sjokolademelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 50 gram vegansk sjokolade

Sjokoladefrosting: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 4 desiliter melis
    • 2 spieskjeer kakaopulver
    • 50 gram vegansk sjokolade
    • Vegetabilsk sjokolademel

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Bland sammen mel, kakaopulver, sukker, bakepulver og natron i en stor bolle.

Visp sammen sjokolademelk og eplesidereddik i en annen bolle, og la det stå et par minutter før du rører oljen i. Smelt sjokoladen i vannbad, og rør den inn til slutt.

Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt og kraftig sammen. Dette bør ikke ta mer enn et halvt minutt.

Fordel røren utover formene, de skal være ca to tredjedeler fulle. Bak i 20 minutter.

Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.

Sjokoladefrosting: 

Kjør margarin, melis og kakaopulver jevnt i en kjøkkenmaskin. Smelt sjokoladen i vannbad, og hell den over mens maskinen går. Spe med sjokolademelk til du har en jevn og smørbar glasur.

Fyll glasuren over på en sprøytepose med stor åpning, og fordel utover kakene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *