

Crostini au Poivre
Sprø kjeks med cashewost og pesto.
Crostini er perfekt fingermat. Når jeg får gjester elsker jeg å ha det stående på bordet når de kommer, for de oppfyller både rollen som snacks, icebreaker og forrett.
Disse crostiniene er basert på Safs signaturrett, Pesto au Poivre.
Ingredienser til 20 crostini:
-
- 1 lys baguett
-
- 0,5 desiliter olivenolje
-
- 1 vårløk
-
- 0,5 porsjon probio-ostebase
-
- Rosépepper
Pesto:
-
- 5-6 kvaster basilikum
-
- 2 kvaster bladpersille
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 0,5 desiliter pinjekjerner
-
- Salt og pepper
-
- Olivenolje
Framgangsmåte:
Forvarm stekovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær baguetten på skrå til cirka en centimeter tykke skiver. Fordel de utover stekebrettet.
Pensle olivenolje på begge sidene av baguettskivene. Sett de i ovnen til de er gylne og litt sprø, det tar cirka ti minutter. Avkjøl.
Finhakk vårløken, og bland den inn i ostebasen.
Grovhakk rosépepperen, eller knus den inn i morter om du har.
Pesto:
Kjør alt utenom olje i en kjøkkenmaskin. Tilsett olje litt etter litt, pestoen skal være ganske fast slik at det går an å legge den pent på crostiniene.
Smør cashewosten utover crostiniene. Legg en teskje pesto over, og topp med rosépepper.