Chapati – indisk flatbrød

Pannestekt brød som er nydelig til supper og krydra gryteretter. 

Chapati er brød som er utrolig lette å lage! Hemmeligheten er tredelt: Først må du elte deigen skikkelig, deretter må den få hvile en stund før steking, og nettopp stekingen må pågå i en tørr panne.

Følger du disse tre rådene får du nydelige pannebrød, som du kan servere til det meste!

Tips: Varier gjerne meltypene etter humør og kjøkkenskap.

Ingredienser til 4 brød: 

    • 100 gram hvetemel + ekstra til utbaking
    • 50 gram sammalt hvete
    • 1 teskje salt
    • 1 spiseskje nøytral olje
    • 0,75 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Bland sammen mel og salt. Hell i olje og vann, og elt deigen godt sammen. Bruk noen minutter på dette – deigen skal bli veldig smidig.

Ha plastfolie over bollen, og sett deigen til sides i cirka 30 minutter.

Ha deigen over på melet kjøkkenbenk. Del den i fire like deler. Hver del kjevler du ut til en tynn runding.

Stek en og en chapati på begge sider i tørr panne på medium varme. Pass på at de ikke brenner seg!

Tips: Dersom du foretrekker chapatiene mykere, så pakker du de inn i aluminiumsfolie før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *