

Chapati – indisk flatbrød
Pannestekt brød som er nydelig til supper og krydra gryteretter.
Chapati er brød som er utrolig lette å lage! Hemmeligheten er tredelt: Først må du elte deigen skikkelig, deretter må den få hvile en stund før steking, og nettopp stekingen må pågå i en tørr panne.
Følger du disse tre rådene får du nydelige pannebrød, som du kan servere til det meste!
Tips: Varier gjerne meltypene etter humør og kjøkkenskap.
Ingredienser til 4 brød:
-
- 100 gram hvetemel + ekstra til utbaking
-
- 50 gram sammalt hvete
-
- 1 teskje salt
-
- 1 spiseskje nøytral olje
-
- 0,75 desiliter vann
Framgangsmåte:
Bland sammen mel og salt. Hell i olje og vann, og elt deigen godt sammen. Bruk noen minutter på dette – deigen skal bli veldig smidig.
Ha plastfolie over bollen, og sett deigen til sides i cirka 30 minutter.
Ha deigen over på melet kjøkkenbenk. Del den i fire like deler. Hver del kjevler du ut til en tynn runding.
Stek en og en chapati på begge sider i tørr panne på medium varme. Pass på at de ikke brenner seg!
Tips: Dersom du foretrekker chapatiene mykere, så pakker du de inn i aluminiumsfolie før servering.