

Verdens beste brownies
Helt uten egg, melk og smør.
Endelig! En oppskrift på veganske brownies som har en sprø overflate, og er saftige inni.
Herligheten kommer fra bloggen Guilty Kitchen, og er obligatorisk i enhver vegansk oppskriftssamling.
Her er de, The Ultimate Vegan Brownies:
Ingredienser:
-
- 2,5 desiliter kokosnøttolje
-
- 100 gram vegansk sjokolade
-
- 1 desiliter kaffe
-
- 2,5 desiliter hvitt sukker
-
- 2,5 desiliter brunt sukker
-
- 2 spiseskjeer knuste linfrø
-
- 6 spiseskjeer kokende vann
-
- 5 desiliter hvetemel
-
- 2 desiliter kakaopulve
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 1 teskje natron
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir. 20*20 centimeter er en fin størrelse, eventuelt 15*30.
Smelt kokosoljen og sjokoladen i vannbad. Rør inn kaffe og sukker, og sett det til sides.
Ha linfrøene og vannet i en liten bolle. La det stå noen minutter.
Bland sammen mel, kakaopulver, bakepulver og natron i en bolle. Rør inn sjokoladeblandingen, deretter linfrøblandingen. Fordel alt utover i formen, og stek i 30-35 minutter.
La browniesene avkjøles helt i formen før du skjærer dem opp, hvis ikke vil de smuldre. Det beste er å la dem stå noen timer i kjøleskaper.