

Ostekake med gelélokk
Nydelig kake med smak av gresskar og tranebær.
Hjemmelagt ostekake er noe av det beste som finnes! Her er en amerikansk ostekake med gresskar og tranebær.
Ingredienser:
-
- 50 gram vegansk margarin
-
- 200 gram veganske havrekjeks
Gresskarfyll:
-
- 2 pakker vegansk kremost
-
- 3 desiliter gresskarpuré, hjemmelaget eller hermetisk
-
- 2 desiliter brunt sukker
-
- 1 spiseskje maisstvelse
-
- 1 teskje kanel
-
- 1 teskje allehånde
-
- 0,5 teskje muskat
Gelélokk:
-
- 2 desiliter tranebærsaus
-
- 2 desiliter vann
-
- 3 spiseskjeer agarflak
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en relativt liten springform, mellom 20 og 22 centimeter i diameter er greit.
Smelt margarinen. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin. Bland sammen og trykk ut i bunnen av formen. Stek i 10 minutter.
Gresskarfyll:
Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til du har en jevn masse. Fordel over kakebunnen, og bak kaken i 45 minutter. Skru deretter av varmen, og la kaken avkjøles i ovnen i 15 minutter. Avkjøl deretter kaken i kjøleskap.
Gelélokk:
Pass på at kaken er helt avkjølt.
Visp sammen tranebærsaus, vann og agarflak i en liten gryte. La det koke opp, skru ned varmen og la det småkoke et par minutter. Sett gryten til sides, slik at sausen får kjøle seg ned. Fordel deretter over kaken, og sett kaken kaldt slik at geleen stivner, dette tar noen timer.