Moccacupcakes

Cupcakes med to smaker og nydelig moccaglasur. 

Dette er en av disse kakeoppskriftene der jeg har prøvd å komponere en kake etter at jeg allerede har bestemt meg for hvordan de skal pyntes.

Og jeg får vann i munnen bare av å tenke på disse cupcakene! De smaker rett og slett helt fantastisk!

Frostingen, som de sier på amerikansk, er litt annerledes fra den jeg pleier å lage. Her har jeg brukt en kombinasjon av vanlig vegansk margarin og kakaosmør. Dette gjør glasuren veldig smørbar og lett å dekorere med, men etter en runde i kjøleskapet blir den riktig så fin, og slik holder den seg om den står framme på et kakebord i flere timer.

Siden moccasmaken i glasuren er ganske kraftig, synes jeg det er greit å bruke en kombinasjon av mild vaniljerøre og litt mer smakfull sjokoladerøre i kakene.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 teskje eplecidereddik
    • 1,5 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 0,75 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter hvetemel
    • 1 teskje natron
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje salt
    • 0,25 desiliter kakaopulver (100 prosent)

Moccaglasur: 

    • 50 gram kakaosmør
    • 50 gram vegansk sjokolade
    • 1 spiseskje sterk kaffe
    • 100 gram vegansk margarin
    • 4 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et cupcakebrett med 12 muffinsformer.

Start med å blande sammen melken med eddiken. La det stå et par minutter, til det klumper seg litt. Etterpå har du i sukker, vaniljesukker og olje. Blant alt sammen til det får en litt skummet konsistens.

Mål opp resten av de tørre ingrediensene med unntak av kakaopulver, og sil over. Visp det kraftig sammen til alle de store klumpene er borte.

Ha halvparten av røren over i en annen bolle, og rør inn kakaopulveret.

Legg en spiseskje av hver røre ved siden av hverandre i hver form. De skal være om lag to tredjedeler fulle.

Stek kakene i 18 minutter.

Moccaglasur: 

Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.

Smelt kakaosmør og sjokolade i vannbad. Rør inn kaffe. Sett til sides.

Kjør margarin og melis jevnt i en kjøkkenmaskin. Hell sjokoladeblandingen over i en tynn stråle mens du lar kjøkkenmaskinen gå.

Hell glasuren over i en bolle, og sett kaldt. Etter en halvtime skal den være såpass stiv at den kan has i sprøytepose. Hvis ikke kan du røre inn litt ekstra melis.

Bruk en sprøytepose med stor åpning, og fordel utover kakene.

Avkjøl i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *