vegansk bakt potet oppskrift

Bakt potet

Nydelige poteter i ovnen går aldri av moten.

Bakt potet var den første “middagen” jeg lærte å lage. Oppskriften fant jeg i en kokebok jeg fikk som femteklassing, og sulten som jeg var pleide jeg å lage det da jeg kom hjem fra skolen.

45 minutter var lenge å vente, spesielt når planen var både å spise poteten men også å skjule alle spor før mor og far kom hjem fra jobb, så jeg småløp ofte hjem fra skolen.

Og er det så rart? Bakt potet er kanskje harry potet, men det er likevel noe av det beste som finnes.

Steketid for bakepoteter i ovn finnes det ikke noe fasit for. Jeg pleier å starte med 45 minutter for små og mellomstore poteter, og la det gå en time dersom de er større.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 2 store poteter eller 4 mindre

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Vask potetene, og prikk dem et par steder med en gaffel. Bak i ovnen i 45 – 60 minutter (avhengig av potetens størrelse). De er ferdige når de begynner å få svarte prikker.

Ta poteten ut av ovnen, og skjær et snitt på den ene siden. Dytt kantene inn med fingrene (lurt å bruke noe for å beskytte mot varmen mellom her), og legg i det du ønsker av fyll.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *