

Grønnkålchips
Nytt og bedre liv del 1: Sunnere chips (men ikke så sunne at det blir kjedelig).
I en tid der flere og flere chipstyper ødelegges med kjøttaromaer og merkelige E-stoffer, er det jammen godt vi kan lage snacks selv! Tidligere har jeg hatt god, gammeldags potetchips på bloggen – men i dag gjør vi det sunnere.
Grønnkålchips er nesten som en myte. Alle veganere snakker om det, men få har smakt det. Alle har hørt at det skal være så godt, men få tror på det.
Vel, vet dere hva? Det er godt. Og det er ikke vanskelig å lage. Og ja, chipsene blir sprø!
Ingredienser til en stor skål chips:
-
- 1 “kvast” grønnkål
-
- 50 gram cashewnøtter
-
- 0,5 desiliter næringsgjær
-
- Salt
-
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Riv stilkene av grønnkålen, og del bladene i mindre biter. Ha dem i en bolle.
Kjør cashewnøtter og næringsgjær til pulver i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt. Rør inn olje, og smør blandingen over bladene i bollen.
Fordel grønnkålbladene utover stekebrettene, og stek i cirka ti minutter. Er ikke chipsen sprø, så vender du litt på bladene og steker videre i fem minutter.
Server varme, lunkne eller kalde.
Tips: Grønnkålchips kan også dehydreres. Dette tar 6-7 timer.