

Stekte dumplings med soya”kjøtt” og grønnsaker
Det beste jeg vet.
I dag er dagen her, dagen jeg har sett fram til med skrekkblandet fryd veldig lenge. Jeg blir 30 år, og har ikke helt visst hva jeg tenker om det. Siden jeg er en positiv person, har jeg lyst å spre ekstra med glede rundt meg i dag, og da synes jeg det passet med vegansk matglede.
Dumplings er fantastisk mat. Kosemat, snacks, sosial mat, litt usunn mat – alt det som pleier å tiltrekke meg. Her har jeg fylt dem med en herlig blanding av granulat av soyaprotein, hvitløk, ingefær, chili, gulrot, kåk og så videre. Synes disse dumplingsene smaker aller best stekte og ikke dampa, og gjerne sammen med hjemmelaget sweet chilisaus.
Tips: Har du bare større stykker av soyaprotein, så kjører du det fint til granulat i kjøkkenmaskinen – bare pass på at du ikke kjører det helt til pulverform.
Ingredienser til 20 dumplings:
-
- 1 desiliter vann
-
- 1 spiseskje soyasaus
-
- 1 teskje liquid smoke
-
- 1 teskje lønnsirup
-
- Salt
-
- 1 desiliter soyaproteingranulat
-
- Olje til steking
-
- 1 gulrot
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- 1 centimeter ingefær
- 1 centimeter ingefær
-
- 100 gram kål
-
- 1 teskje chilipaste (sambal oelek)
-
- Soyasaus
-
- 20 dumplingark
-
- Litt vann
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Kok opp vannet i en liten gryte. Tilsett soyasaus, liquid smoke, lønnesirup, salt og soyaprotein, ta på lokket og ta gryten av varmen. La det stå i ti minutter.
Varm opp litt olje i en stekepanne. Press ut eventuell gjenværende veske fra soyaproteinet, og stek dem til de begynner å få litt sprø stekeskorpe. Avkjøl litt, og ha over i en bolle.
Skrell/rens gulrot, sjalottløk, hvitløk og ingefær. Riv dem fint på et rivjern. Riv kålen grovt. Bland grønnsakene inn i soyaproteinet, og smak til med chilipaste og soyasaus.
Press dumplingsarkene ut litt. Legg fyll midt på arket. Pensle litt vann langs kanten (du kan bruke fingrene til dette), og brett sammen slik at de får halvmåneform. Trykk kantene godt sammen. Gjenta med alle arkene.
Varm opp olje til medium/høy varme i en panne, og stek dumplingsene på begge sider.
Overfør dem til kjøkkenpapir, slik at litt av fettet renner av.
Server dumplings varme, gjerne sammen med hjemmelaget sweet chilisaus.