Lag din egen “Nutella”

Vegansk sjokoladepålegg med kakao og hasselnøtter. 

De fleste veganerne jeg kjenner er supergode på å lage sunt vegansk pålegg. Nøtter, grønnsaker, linser og bønner – you name it. Meg? Jeg liker best å lage de ikke like sunne variantene.

Her har jeg prøvd å kopiere Nutella så godt jeg kan. Hemmeligheten er å få det skikkelig smørbart, det er ofte problemet med hjemmelagde pålegg. Jeg bruker en god del kokosolje samt noen spiseskjeer hasselnøttmelk (kan byttes med annen vegetabilsk melk om du ikke har).

Ingredienser til et glass: 

  • 4 desiliter hasselnøtter
  • 2 desiliter melis
  • 1 desiliter kakaopulver
  • 4 spiseskjeer kokosolje

Framgangsmåte:

Mal nøttene til fint pulver på høy hastighet i en kjøkkenmaskin eller blender. Tilsett melis, kakao og kokosolje, og kjør det videre til du får en fast masse. Spe med melk til du får ønsket konsistens og smak (2-3 spiseskjeer pleier å holde).

 Oppbevares kaldt i tett glass.

8 Comments

 1. Hei! Dette så kjempegodt ut!
  Jeg bare lurte på hvor lenge den varer før den går ut på dato?

  1. Mari Hult

   Det står fint et par uker i kjøleskapet (om du ikke spiser den opp før da) 🙂

 2. Marte Bleken

  Hvilken kokosolje bruker du?
  Hilsen Marte (…nybegynner i feltet så unnskyld dumt spørsmål)

  1. Mari Hult

   Ingen spørsmål er dumme! Du skulle bare visst hvor mye galt jeg har gjort på kjøkken som det ikke har blitt blogg av hehe. Jeg pleier å bruke en jeg kjøper i asiabutikken min, husker ikke hva den hete. Det eneste du trenger å tenke på er at det skal være ren kokosolje, og dersom den ikke er helt flytende i romtemperatur (spesielt nå i januar) så er det bra. Kokosolje har nemlig høyere smeltepunkt enn annen matolje, og derfor hjelper den nutellaen å stivne litt 🙂

 3. Denne skal jeg prøve!! Et annet tips til sjokoladepålegg er mørk sjokolade varmet i vannbad (eks. lindt excellence 85% sjokolade), en dæsj soyamelk og kokossukker. Veldig, veldig godt 🙂

  1. Mari Hult

   Oh la la, takk for tips!

 4. Hei! Hvor mye watt er blenderen din på? 🙂 Gleder meg til å teste denne oppskriften!

  1. Mari Hult

   Aner ikke :/ Helt… vanlig? 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *