veganske glutenfrie middagspannekaker oppskrift

Kikertpannekaker med kokossaus

Veganske pannekaker til middag!

Veganske pannekaker som blir tynne og finne, og aldri går i stykker i pannen?

Med kikertmel som basis er dette lettere enn du tror. Her blander vi det sammen med masse asiatiske krydderier, og serverer dem sammen med en kokossaus med koriander og chili.

Kikertpannekakene passer utmerket sammen med falafel eller hummus, de kan være forrett eller tilbehør i en hovedrett.

Ingredienser til seks små pannekaker: 

    • 5 spiseskjeer kikertmel (gram flour)
    • 1 teskje sukker
    • 1 teskje salt
    • Noen dråper nypresset sitronsaft
    • 2 spiseskjeer naturell soyayoghurt
    • 1 centimeter grønn chili
    • 1 centimeter ingefær
    • 2 kvaster koriander
    • 0,5 teskje gurkemeie
    • 0,5 teskje spisskummin
    • 0,5 teskje garam masala
    • 2 desiliter vann
    • Olje til steking

Kokossaus:  

    • 1 desiliter kokosmasse
    • 1 grønn chili 
    • Noen kvaster korander
    • Litt nypresset sitronsaft
    • Litt sukker og salt
    • Cirka 1 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Rør sammen kikertmel, sukker, salt, sitronsaft og yoghurt i en bolle. La røren hvile en halvtime.

Rens og finhakk chili og ingefær. Grovhakk koriander. Bland sammen med gurkemeie, spisskummin, garam masala og vann. Rør blandingen inn i kikertmelrøren, og visp til du har en jevn røre.

Varm opp olje i en panne, og stek små pannekaker. Hold dem varme til servering. Server gjerne med kokossaus.

Kokossaus: 

Kjør alt i en kjøkkenmaskin til du har en jevn saus. Tykkelsen på sausen styrer du med vannmengder.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *