Bakte gresskarskiver

Smakfullt gresskar i hovedrollen.

Gresskar er en brilliant råvare. Det er rikt på betakaroten, forstadiet til vitamin A. I tillegg inneholder det kalsium, jern, folat og C-vitamin. Gresskar er også rikt på kostfiber. Uten å gå for nøye inn på hva dette gjør i kroppen, så kan det nevnes at det beskytter mot kreft i tarmen, og kan binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. 

Gresskaret foretrekker å bli lagret mellom syv og ti grader, men tåler både kaldere og varmere temperaturer. Så lenge gresskaret er helt har det lang holdbarhet.

Her dekker jeg gresskarskiver med en smakfull og tørr blanding, og baker det sammen i ovnen. Resultatet blir ganske faste og smakfulle skiver som passer godt som både hovedrett og tilbehør.

Tips: Det oransje gresskaret er svært fiberrikt i tillegg til at fargen signaliserer et godt innhold av betakaroten, som er forstadiet til vitamin A.Et gresskar skal være fast og litt hardt i skallet. Skallet vil ha små rustfragede områder og kanskje små rifter – dette har ingenting å si for kvaliteten. Unngå gresskar som er myke eller har store, brune flekker. Prøv å velg et gresskar som virker tungt i forhold til størrelsen sin.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 800 gram gresskar
    • Olivenolje til pensling
    • 30 gram næringsgjær
    • 20 gram brødsmuler
    • En kvast persille
    • 1 hvitløksfedd
    • En sitron
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 185 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.

Skjær skallet av gresskaret, og del resten opp i skiver. La de være ca en centimeter tykke på det tykkeste. Fordel skivene ut over bakepapiret. Pensle olje over.

Bland sammen næringsgjær og brødsmuler i en skål. Finhakk persille og hvitløk og ha i. Riv skallet av sitronen, og rør inn dette og. Smak til med salt og pepper. Fordel blandingen utover gresskarskivene.

Bak i ca 30 minutter. Server varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *