

Rå cannelloni
Fabelaktig rå middag, som du lager uten dehydrator og minimalt med bløtlegging.
Cannelloni er en pastatype med sylinderform, som fylles med godsaker og tradisjonelt gratineres i ovnen. Lett å få til rå, med andre ord!
Her har jeg brukt finkutta squash som pasta, fylt dem med cashewost og valnøttkjøtt og rullet dem sammen. Over har jeg rå marinarasaus, og hele herligheten er toppet med pinjekjerner og frisk basilikum.
Det fine med denne retten, er at den ikke trenger dehydrator, og det er ikke mye som må bløtlegges på forhånd. Valnøttene og tomatene trenger ikke å bløtlegges mer enn et par timer, så det eneste som krever litt planlegging er cashewosten. Selv pleier jeg alltid å ha det i kjøleskapet, så her i huset lager jeg denne cannelloniretten veldig raskt.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 2 squash
-
- 1 hvitløksfedd
-
- Noen kvaster timian
-
- Olivenolje
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 porsjon cashewostebase
-
- Pinjekjerner
-
- Frisk basilikum
Valnøttkjøtt:
-
- 1,5 desiliter bløtlagte valnøtter
-
- 2,5 desiliter bløtlagte soltørka tomater
-
- 1 spiseskje mørk miso
-
- 1 kvast oregano
-
- 1 spiseskje soyasaus
-
- Litt kayennepepper
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
-
- 1 teskje agavesirup
Marinarasaus:
-
- 5 desiliter utvanna soltørkede tomater
-
- 4 plommetomater uten stilkfeste
-
- 12 kirsebærtomater uten stilkfeste
-
- 4 hvitløksfedd, rensede
-
- 1 teskje salt
-
- 1 liten sjalottløk, skrelt
-
- 3 spiseskjeer olivenolje
-
- 2 spiseskjeer lønnesirup
-
- Litt sitronsaft
-
- 1 kvast basilikum
-
- 1 kvast oregano
-
- 1 kvast timian
Framgangsmåte:
Skjær squashen i tynne skiver. Bruk en mandolin om du har, hvis ikke en ostehøvel eller god kniv.
Ha squashskiver, hvitløk og halvparten av timianen i en bolle, hell olivenolje over. Det trenger ikke dekke alle skivene, men rør det gjerne forsiktig sammen.
Finhakk sjalottløk og resten av timianen, og rør det inn i ostebasen.
Valnøttkjøtt:
Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin eller blender. Pass på å ikke kjøre det så lenge, nøttene skal ikke knuses helt.
Marinarasaus:
Kjør sausen jevn i en kjøkkenmaskin eller blender.
Montering:
Tørk godt av squashskivene. Legg dem tre og tre sammen, der de overlapper med cirka en centimeter. Legg på valnøttkjøtt og ostesaus på langs, og rull sammen. Gjenta med de alle squashskivene.
Hell marinarasaus over før servering, og pynt eventuelt med pinjekjerner og litt frisk basilikum.