veganske kjøttkaker oppskrift

Veganske kjøttkaker

Norges nasjonalrett – helt vegansk. 

Denne oppskriften har jeg rett og slett stjålet fra Veganeren – bloggen til min kjære venninne Cathrine. Kakene smaker fantastisk, de får en fin stekeskorpe og en saftige inni. Best smaker de med tradisjonelt kjøttkaketilbehør, men de duger også som pålegg (prøv dem på spiralloff – rett tilbake til åttitallet).

Ingredienser til to porsjoner: 

    • Vann med grønnsaksbulongpulver
    • 75 gram soyaproteingranulat
    • 0,5 desiliter soyafløte
    • 3-4 spiseskjeer potetmel
    • Cirka en desiliter havregryn
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje pepper
    • 0.5 teskje malt ingefær
    • 0,5 teskje muskatnøtt
    • Vegansk margarin og olje til steking

Framgangsmåte: 

Kok opp vann tilsatt litt grønnsaksbuljong. Ha i soyaproteingranulat, og kok dem på middels varme i fem minutter.

Hell over i et dørslag, og la de avkjøles litt.

Ha over i en bolle, og bland inn soyafløte. Ha deretter i potetmel og havregryn – litt om gangen til du får en fin konsistens. Deigen skal være seig, men det skal gå an å forme den. Smak til med salt, pepper, ingefær og muskat.

Sett deigen i kjøleskapet i en liten halvtime, slik at den får sette seg skikkelig.

Varm opp en kombinasjon av vegansk margarin og olje i en stekepanne. Form kjøttkaker med hendene og stek dem i 3-4 minutter på hver side – til de er gode og brune.

Server kjøttkakene varme med tradisjonelt tilbehør: Poteter, ertestuing, brun saus og tyttebærsyltetøy.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ TRADISJONSMAT FINNER DU HER. 

7 Comments

  1. Tusen takk for oppskrift! De skal jeg prøve ut imorgen! Ser kjempegodt ut! 🙂

  2. La merke til at det i oppskriften til veganeren er dobbelt så mye tvp men like mye fløte. Lurer bare på om det er feil eller en justering du har gjort? 🙂 og hvor mye buljong og vann trengs ca? Er litt ny på dette her

    1. Mari Hult

      En av oss har nok gjort en justering.. Dette er så lenge siden at jeg husker ikke helt :/ Blir de for bløte henter du deg inn igjen med litt ekstra havregryn.

  3. Christina

    Lagde mine, men de ble litt seige i steking, fortsatt veldig god på smak. Men vet du va jeg kan æ ha gjort for at de ble så seige?

    1. Mari Hult

      Vet ikke helt. Kanskje for mye mel? Kokte du tvp-granulatet godt? Huff, er så lenge siden jeg har lagt disse selv at jeg ikke husker helt!

  4. Hva er soyagranulat og hvor får jeg kjøpt det? Er det det sammen som soya mince?

    1. Mari Hult

      Samme som soya mince ja 🙂

Leave a Reply to Heidi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *