

Grove pizzahorn
Kjempegod kosemat som kan fylles med det meste.
Disse hornene passer like godt til middag, kveldskos eller i barneselskapet, og kan fylles med så mangt. Jeg pleier å lage de opp når vi har mye rester som cashewsaus, tomatsalsa, soya”kjøttdeig” og stekte grønnsaker, for så å fryse dem. Slik har vi god mat lett tilgjengelig, og blir kvitt rester i samme slengen.
Ingredienser til 8 horn:
- 25 gram fersk gjær
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 desiliter fingervarmt vann
- 1 teskje salt
- 2 desiliter sammalt hvetemel
- 5 desiliter hvetemel
- Olje til pensling
- Tørket oregano til å drysse over
Eksempler på fyll:
- Tomatsaus
- Vegansk kremost
- Cashewsaus
- Revet vegansk ost
- Stektog krydret vegansk farse eller annen kjøtterstatning
- Stekte grønnsaker
- Ananas
- Mais
Framgangsmåte:
Løs opp gjæren i en bolle. Ha i olivenolje og vann, og la det stå et par minutter. Rør sammen de tørre ingrediensene. Tilsett gjærblandingen, og elt alt godt sammen. Ha plastfolie over bollen, og sett til heving i cirka tre kvarter.
Montering:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Elt deigen sammen, og del den i to. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Skjær denne opp i fire “pizzastykker”. Ha fyll i midten av hvert stykke, og rull dem sammen til horn. Begynn med den bredeste kanten, og rull deg innover mot spissen.
Legg hornene på stekebrettet. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle, og sett til etterheving i 30 minutter.
Før steking pensler du olje over hornene, og drysser på oregano.
Bak i 15 minutter, til hornene er fine og gylne.