

Cashewkroketter
Nydelig forrett med panert cashewost og sweet chilisaus.
Dette er den perfekte måten å starte et flott måltid!
Nydelig panert cashewost stekes til den får en sprø skorpe, men fortsatt er silkemyk inni. Søt chillisaus er den perfekte kompanjong, og litt salat skaper balanse i retten.
Krokettene kan forberedes i god tid i forveien, og stekes opp rett før måltidet skal serveres.
Ingredienser som forrett til to porsjoner:
-
- 100 gram cashewnøtter
-
- Saften fra en halv sitron
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 4 spiseskjeer næringsgjær
-
- Salt
-
- Eventuelt litt vann
-
- 50 gram potetmel
-
- 1 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje eplesidereddik
-
- 50 gram griljermel eller brødrasp
-
- Olje til steking
-
- Søt chilisaus og salat til servering
Framgangsmåte:
La nøttene ligge i bløt i to timer. Sil av vannet.
Ha nøttene og sitronsaft, hvitløk og næringsgjær i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør på høy hastighet til du har en helt jevn masse. Spe eventuelt med vann, men prøv å få massen så fast som mulig. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte ned masse som legger seg oppover kantene på maskinen (spesielt de første minuttene). Smak til med salt. Ha osten i en bolle, dekk til med plastfolie, og sett i kjøleskapet helt fram til bruk, slik at den blir enda litt fastere.
Ha potetmel i en skål. I en annen blander du sammen soyamelk og eplesidereddik. Ha griljermel eller brødsmuler i en tredje skål.
Form kuler av cashewosten og rull dem i skålene. Først potetmel, deretter soyamelk og griljermel til slutt.
Varm opp olje i en stekepanne, og stek kulene på medium/høy varme. Snu dem underveis slik at de blir jevnt stekte.
Server varme sammen med sweet chilisaus og salat.
Inspirerende oppskrifter! Hva er næringsgjær? Hvor får jeg tak i det?
Det er en kjempekjekk ingrediens som smaker ost! Les mer her.