Cashewkroketter

Nydelig forrett med panert cashewost og sweet chilisaus.

KROKETTER: Smakfull kosemat.

Dette er den perfekte måten å starte et flott måltid!

Nydelig panert cashewost stekes til den får en sprø skorpe, men fortsatt er silkemyk inni. Søt chillisaus er den perfekte kompanjong, og litt salat skaper balanse i retten.

Krokettene kan forberedes i god tid i forveien, og stekes opp rett før måltidet skal serveres.

Ingredienser som forrett til to porsjoner: 

  • 100 gram cashewnøtter
  • Saften fra en halv sitron
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 spiseskjeer næringsgjær
  • Salt 
  • Eventuelt litt vann
  • 50 gram potetmel
  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 50 gram griljermel eller brødrasp
  • Olje til steking
  • Sweet chilisaus og salat til servering

Framgangsmåte: 

La nøttene ligge i bløt i to timer. Sil av vannet.

Ha nøttene og sitronsaft, hvitløk og næringsgjær i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør på høy hastighet til du har en helt jevn masse. Spe eventuelt med vann, men prøv å få massen så fast som mulig. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte ned masse som legger seg oppover kantene på maskinen (spesielt de første minuttene). Smak til med salt. Ha osten i en bolle, dekk til med plastfolie, og sett i kjøleskapet helt fram til bruk, slik at den blir enda litt fastere.

Ha potetmel i en skål. I en annen blander du sammen soyamelk og eplesidereddik. Ha griljermel eller brødsmuler i en tredje skål.

Form kuler av cashewosten og rull dem i skålene. Først potetmel, deretter soyamelk og griljermel til slutt.

Varm opp olje i en stekepanne, og stek kulene på medium/høy varme. Snu dem underveis slik at de blir jevnt stekte.

vegan croquettes

Server varme sammen med sweet chilisaus og salat.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SMÅRETTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Mona Bjørkli

    Inspirerende oppskrifter! Hva er næringsgjær? Hvor får jeg tak i det?

    1. Mari Hult

      Det er en kjempekjekk ingrediens som smaker ost! Les mer her.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *