

Kirsebærostekake-cupcakes
Perfekte til kakeselskap.
Disse kakene trenger neppe noen lengre forklaring:
-
- Vanilje: Check
-
- Ostkake: Check
-
- Kirsebær: Check
-
- Vegansk: Check
Ingredienser til 12 kaker:
-
- 2 desiliter soyamelk
-
- 2 teskjeer eplesidereddik
-
- 1 desiliter rapsolje
-
- 2 desiliter sukker
-
- 2 teskjeer vaniljesukker
-
- 3 desiliter hvetemel
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 1/2 teskje natron
-
- 1/2 teskje salt
Glasur:
-
- 100 gram vegansk margarin
-
- 100 gram vegansk kremost
-
- 4 desiliter melis
-
- 2 desiliter kirsebær
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll 12 former i et muffinsbrett.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå noen minutter, før du blander i oljen.
Sil alle de tørre ingrediensene over i en større bolle. Hell i det våte, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren på formene, og bak i 18 – 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Glasur:
Kjør margarin, kremost og melis til en jevn masse i kjøkkenmaskinen. Legg 12 kirsebær til sides, disse skal brukes til pynt. Ta eventuelt steinen ut av de andre kirsebærene, og tilsett ett og ett i kjøkkenmaskinen. Pass på at glasuren ikke blir for tyntflytende (blir den det må du ha litt mer margarin og melis i).
Ha glasuren i en sprøytepose med stor åpning. Fordel utover cupcakene.
Topp med et kirsebær på hver kake.