Kirsebærostekake-cupcakes

Perfekte til kakeselskap. 

Disse kakene trenger neppe noen lengre forklaring:

    • Vanilje: Check
    • Ostkake: Check
    • Kirsebær: Check
    • Vegansk: Check
Vel bekomme!
Ingredienser til 12 kaker: 
    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 2 teskjeer vaniljesukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 1/2 teskje natron
    • 1/2 teskje salt

Glasur: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 4 desiliter melis
    • 2 desiliter kirsebær

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll 12 former i et muffinsbrett.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå noen minutter, før du blander i oljen.

Sil alle de tørre ingrediensene over i en større bolle. Hell i det våte, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren på formene, og bak i 18 – 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Glasur:

Kjør margarin, kremost og melis til en jevn masse i kjøkkenmaskinen. Legg 12 kirsebær til sides, disse skal brukes til pynt. Ta eventuelt steinen ut av de andre kirsebærene, og tilsett  ett og ett i kjøkkenmaskinen. Pass på at glasuren ikke blir for tyntflytende (blir den det må du ha litt mer margarin og melis i).

Ha glasuren i en sprøytepose med stor åpning. Fordel utover cupcakene.

Topp med et kirsebær på hver kake.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *