

Kikertstek med smak av italia
Smakfull søndagsmiddag.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 175 gram tørka kikerter
-
- 100 gram cahewnøtter
-
- 40 gram soltørka tomater
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 gulrot
-
- 1 søt paprika
-
- 100 gram sopp
-
- Olje til steking
-
- Et par kvaster oregano
-
- Kikertmel
-
- Salt og pepper
- Salt og pepper
Pastinakkpuré:
-
- 400 gram pastinakk
-
- 0,5 desiliter vegansk fløte (eventuelt mer)
-
- 1 spiseskje vegansk margarin
-
- Salt
Framgangsmåte:
La kikertene ligge i bløt over natten. Kok dem møre i vann, det tar cirka en time. Sil av vannet, og ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med nøttene. Mal til du har en medium grov masse.
Grovhakk og bløtlegg tomatene.
Rens og finhakk hvitløk, løk, gulrot, paprika og sopp. Varm opp olje i en panne og stek grønnsakene til de er myke. Finhakk oregano og ha i.
Press vannet ut fra tomatene, og ha dem og de stekte grønnsakene i kikertblandingen. Elt deigen med hendene, og spe med kikertmel til du får fin konsistens. Blir deigen for tørr kan du tilsette noen dråper vann. Smak til med salt og pepper.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha plastfolie over kikertdeigen, og sett kaldt til ovnen er varm. Form deretter porsjonssteker.
Stek i 30 minutter. Retten smaker godt med pastinakkpuré, brokkolini og rødvinssaus.
Pastinakkpuré:
Skrell pastinakken, og del opp i mindre biter. Kok dem møre og sil av vannet. Mos med en stavmikser, og rør deretter inn fløte og margarin. Det er mulig du trenger mer fløte for å få ønsket konsistens. Smak til med salt.