Halvgrove rundstykker med valnøtter

Nydelige rundstykker med nøtter, frø og kjerner.

Hver helg baker jeg rundstykker til frokost, og hver helg baker jeg noe forskjellig. Har for lengst gitt opp å lete etter oppskrifter hos opplysningskontorer og andre matsider – det blir for det meste egenkomponert. Denne varianten er løst basert på “rydd ut av skapet”-prinsippet – men jeg hadde også veldig lyst på noe med frø og kjerner, så denne varianten passet veldig god. Og så godt det ble!

Bytt gjerne ut litt av hvetemelet med grovere mel.

Ingredienser til 10 rundstykker: 

    • 25 gram gjær
    • 3,5 desiliter fingervarmt vann
    • 400 gram hvetemel
    • 50 gram sammalt hvete
    • 50 gram havregryn
    • 100 gram valnøtter
    • 50 gram assorterte frø og kjerner (sesamfrø, linfrø, gresskarkjerner etc)
    • Litt salt

Framgangsmåte: 

Løs opp gjæren i fingervarmt vann. Tilsett resten av ingrediensene, og elt det sammen til en smidig deig.

La deigen heve i en time.

Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha deigen på en melet kjøkkenbenk, og elt den litt før du deler den i ti emner. Trill ut rundstykker, og plasser utover stekebrettet. Sett til etterheving, mellom 30 og 45 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Stek rundstykkene i 10 – 15 minutter. Avkjøl på rist.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *