Rapport fra veganfest i Stavanger

Stavangers veganere feiret verdens vegandag med brask og bram på Resept. 

pastasalat stavanger
VEGANFEST: Verdens desidert beste pastasalat ble veldig raskt spist opp på veganfesten på Resept i Stavanger. Alle foto: Erik Sæter Jørgensen

Konseptet var enkelt: Veganfest med gratis mat. Veganere fra Stavanger (og Tjelta) tok med seg mat, og alle fikk komme. Allerede før oppsatt starttid var Resept stappfullt, både nede, oppe og ute (!). Folk satt og spiste på trappa og på gulvet, og alle var kjempefornøyde.

Cirka 50 hadde meldt seg på facebookeventen, men som forventet kom det flere. Vi antar at det var minst 80 glade mennesker innom, men mange påstår at det var over 100.

veganfest Resept

Buffeten bestod blant annet av pastasalat, kikertsalat, rå rødbetravioli, maki, riskaker, veganese, hummus, remulade, mange forskjellige gryteretter, suppe, chimichangas, varme og kalde salater, flere typer brød, quiche, kaker, gelé med vaniljesaus, cookies og cupcakes – alt helt fritt for animalske produkter.

Allerede etter en halvtime begynte det å bli tomt for mat, og etter en time var alt skrapet.

Neste år gjentar vi suksessen, men med mer mat og mer plass! Hvordan vi skal løse det med plass har vi et år å pønske ut, men jeg er sikker på at alle som var med i går er gira på å få det til.

Vegetarmat

Flere bloggere var involvert i matlaging og arrangering:

veganeren.blogspot.com
vegankontoret.com
menhvaspiserduegentlig.blogspot.com

Her er to av rettene jeg lagte:

Rå rødbeteravioli
Chimichangas

Cupcakesoppskriften kommer etterhvert, i mellomtiden kan dere kose dere med disse.

Til slutt vil jeg si tusen takk til Resept som stilte opp med lokale, personell og masse hjelp til festen. Veganere i Stavanger vet ikke hvor heldige de er som har landets beste vegetariske spisested (som på toppen av det hele er helt vegansk). 

Vegansk makiCupcakes frostingVeganske chimichangasVeganfest ReseptVerdens vegandagVerdens vegandagVeganmat

LES MER OM RESEPT HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *