Hvit bønnesuppe med blomkål

Hemmeligheten bak en kremet suppe er ikke fløte.

I dag er det 1. november og verdens vegandag. Jeg feirer med en nydelig, fyldig høstsuppe. I kveld blir det veganfest på Resept i Stavanger, håper de som er i nærheten stikker innom!

Bønnesuppe er en varmende og smakfull måte å få i seg massevis med god næring! Kok gjerne opp en dobbel porsjon, så har du mat i mange dager.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 1 desiliter tørka hvite bønner
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • Olje til steking
    • 1,5 liter vann (eller mer) økologisk buljongpulver
    • 1 blomkål
    • Salt og pepper
    • Muskat
    • Sitron

Framgangsmåte: 

La bønnene ligge i bløt over natten.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp litt olje i en gryte, og stek løkbitene blanke.

Ha i bønnene, og hell over vann med buljongpulver. Vannet skal dekke flere centimeter over bønnene.

Rens blomkålet, og del det opp i buketter. Når bønnene har kokt i mellom en halvtime og tre kvarter har du bukettene i. Spe eventuelt med litt vann. Kok videre til alt er mørt. Plukk ut et par buketter til pynt.

Sil av væsken, men ta vare på den. Ha bønnene og blomkålbukettene i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en helt jevn masse. Ha tilbake i gryta, og spe med kokevæsken til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat og litt nypresset sitronsaft.

Serveres varm med blomkålbuketter som pynt.

Tips: Suppen smaker ekstra godt sammen med hjemmelaget hvitløksbrød. 

2 Comments

  1. Kan man bytte ut bønnene med bønner i lake på boks, i såfall hvor mye?

    1. Mari Hult

      Yep, da trenger du dobbelt så stort volum, og så dropper du den lange koketiden.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *