Batmankake

Når Arkham City møter Halloween. 

Det er Halloween, og butikkene bugner over av gresskar. Gresskarkake er noe av det beste jeg vet, og her er en saftig variant med nydelig kremostglasur. 

Og så har jeg pyntet den litt ekstra i Halloweens ære. 

For å få mønsteret på toppen, drysser jeg kakaopulver over en stensil. Jeg printet ut denne, og klippet ut det svarte. Deretter fikk jeg mannen til å holde den over kaken, mens jeg silte kakaopulver over. Lett! 

Ingredienser til en kake: 

    • 2 desiliter soyamelk 
    • 2 teskjer eplesidereddik
    • 2 desiliter nøytral olje
    • 6 desiliter hvetemel
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 1 teskje natron
    • 2 desiliter hvitt sukker
    • 2 desiliter brunt sukker
    • 2 teskjeer kanel
    • 1 teskje ingefær
    • 1 teskje muskat
    • 1 teskje allehånde
    • 1 teskje salt

Kremostglasur: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 4 desiliter melis
    • Kakaopuler til pynt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré og hvetemel.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en større bolle. Hell i det våte, og visp alt raskt sammen.Tilsett mer melk om det blir for tørt.

Smør og mel en kakeform, helst mellom 20 og 20 centimeter i diameter. Hell i røren, og stek i 35-40 minutter. Bruk trepinnetesten for å se på om kaken er ferdig.

Avkjøl kaken helt før du begynner med pyntingen.

Kremostglasur:

Kjør margarin og kremost glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Smør kremen fint over kaken. Avkjøl en stund, slik at kremen får stivne litt.

Klipp ut en batmanfigur (eller annen figur) fra et papirark, og hold arket over kaken mens du drysser kakao over. Desto nærmere du holder arket desto bedre blir resultatet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *